După ce, în 2017, ANAF i-a scos la vânzare bunurile, o societate a afaceristului Lazia a fost evacuată din Portul Cernavodă

0
4064

O firmă a cunoscutului afacerist constănțean Dorin Mihai Lazia este la numai un pas de a fi evacuată definitiv din portul Cernavodă. În urma unor litigii, punctul de lucru al societății respective a fost evacuat, însă se așteaptă decizia definitivă a instanței.

Reprezentanții Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA (CN APDF) au solicitat Judecătoriei Medgidia, în lun mai a anului trecut, să constate îndeplinite condițiile privind evacuare din Portul Cernavodă a societății Doobroport SA, una dintre cele mai vechi firme aparținând afaceristsului Dorin Mihai Lazia, în urma unor litigii anterioare.

Astfel, la începutul lunii iulie 2021, instanța de fond a admmis cererea de evacuare din port, unde firma respectivă ocupa o suprafață de 44.558 mtri pătrați, în baza unui contract de închiriere care a fost denunțat. Sentința civilă a Judecătoriei Medgidia este executorie, deși nu a fost definitivă, iar reprezentanții firmei lui Lazia au atacat-o cu apel.

Apelul s-a judecat la Tribunalul Constanța, urmând ca pe datade 10 ianuarie a.c. să vină și pronunțarea.

Societatea a fost executată silit de ANAF, iar în 2017 au fost scoase la licitație publică mai multe bunuri din patrimoniul acesteia, printre care și o linie ferată industrială în lungime de 2.712,01 metri, evaluată, la momentul respectiv, la preţul de 2.447.175 lei.

De precizat că societatea Doobroport SA, înființată în 1991, se află în insolvență, are sediul social în oraşul Cernavodă. Societatea se ocupă d încărcarea/descărcarea navelor, iar capitalul social subscris, de 820.720,1 lei, integral vărsat, este compus din 8.207.201 acţiuni nominative.

Aceasta figurează cu trei puncte de lucru, la Cernavodă, Murfatlar și Medgidia. Potrivit site-ului termene.ro, în anul 2020, DOBROPORT S.A. a raportat o cifră de afaceri de 1.385.593 lei cu o pierdere de 352.326 lei și un număr de 19 angajați, după 29 ani de activitate.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.