Milionarul Chimişliu continuă demersurile pentru blocul de şase etaje în zona Faleză Nord: este nevoie de evaluarea impactului asupra mediului

0
1805
foto cu rol ilustrativ

Constantin Chimișliu, unul din cei mai discreți milionari ai Constanței, intenționează să construiască un bloc în zona Faleză Nord a orașului. Conform proiectului, imobilul va avea șase etaje și va fi edificat pe strada Prelungirea Bucovinei.

Documentația necesară pentru obținerea avizelor pentru obiectivul de investiții a fost depusă la Agenția pentru Protecția Mediului. Instituția abilitată de mediu a decis, urmare a parcurgerii etapei de încadrare în procedura de evaluare a impactului asupra mediului că proiectul „Construire imobil 2S+P+5Etaje+6 retras, cu funcțiunea de birouri și locuințe colective, împrejmuire teren și amenajări peisagere”, a fi amplasat pe strada Prelungirea Bucovinei la numărul 1G, municipiul Constanța, se supune  evaluării  impactului  asupra  mediului și  este necesară parcurgerea celorlalte etape din evaluarea adecvată.

Terenul, în suprafaţă de 697.00 mp, pe care urmează a se realiza investiţia, are folosinţa actuală de teren liber, fiind situat în intravilanul municipiului Constanta.

Amplasamentul care face parte din sectorul sudic al litoralului care in zona municipiului Constanta, la limita de est a orasului, este caracterizat printr-o faleza abruptă cu înălţimi de 25-30 m, cu o pantă uşoară către est şi care datorită amenajărilor şi consolidărilor falezei, executate în anii 60, se prezintă cu taluz înierbat întrerupt de o serie de berme de repaos a taluzului.

Parcela este înclinată pe direcția est-vest și este acoperit de vegetație spontană de tip arbuști. Accesul principal auto se va realiza la nivelul subsolului 1, în partea de sud-est a terenului, unde se regăsesc majoritatea locurilor de parcare (30 locuri de parcare), iar cel secundar la cota parterului, unde se regăsește 1 loc de parcare, în partea de nord-vestică a terenului. Accesul principal pietonal se realizează tot din strada Prelungirea Bucovinei, la nivelul Parterului.

Imobilul ar urma să găzduiască la nivelul parterului sedii de birouri, iar la etajele superioare apartamente de câte 2, respectiv 3 camere. Accesele principale pietonale și carosabile se vor realiza din Strada Prelungirea Bucovinei.

Această investiţie, anunțată de investitor încă din 2017 când a depus la APM primele documente,  i-a nemulțumit pe locuitorii din zonă, iar aleșii locali USR Constanța au declarat că nu sunt de acord cu această investiție din Faleză nord încă de anul trecut. Cetățenii au depus de-a lungul timpului mai multe adrese cu observații și întrebări referitoare la PUZ, referitoare la situația juridică din zonă, regimul de înălțime neadecvat.

Constantin Chimișliu deține compania Biochem care distribuie către fermierii români seminţe de cereale, pesticide şi îngrăşăminte. De profesie este inginer agronom și a intrat în comerţul cu pesticide în 1991. Este absolvent al Facultăţii de Agronomie din Bucureşti şi are o specializare ca inginer agronom la o fermă în SUA, a lucrat ca director de cercetări în agricultură timp de opt ani la staţiunea de cercetări Valul lui Traian, subordonată Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.