Piatra cubică de pe străzile din municipiul Tulcea, subiect de intense discuții în mediul online

0
787
Piatră cubică pe o stradă din Tulcea. FOTO Primăria Tulcea

În urma dezbaterilor în contradictoriu de pe rețelele de socializare, primarul municipiului Tulcea a ieșit cu o serie de explicații despre situația pietrei cubice de pe străzile municipiului.

Acesta a precizat că toate străzile cu piatră cubică au o vechime foarte mare şi, de-a lungul timpului, au fost afectate de foarte multe lucrări.

„Piatra pe care o avem acum pe străzi este distrusă în mare parte, spartă sau rotunjită prin intensa utilizare, cu rosturi foarte mari între ele, care aduc foarte mari prejudicii circulaţiei, autoturismelor, pietonilor şi celor care locuiesc în vecinătate. În concluzie, cu câteva excepții, străzile se vor asfalta, iar trotuarele vor fi reabilitate, respectând structura lor, în funcție de zonă. Una dintre excepții este strada Gloriei, care, ca o continuare a zonei de promenadă de la Faleză si până la Monument, va avea o nouă piatră cubică, după un sistem nou, în aşa fel încât să se poată circula în condiții normale, ca pe atâtea alte străzi pavate din orașele civilizate. Această soluție presupune, de asemenea, si costuri importante. Piatra cubică scoasă nu va fi vândută sau aruncată, ci va fi refolosită de Primăria Tulcea pentru realizarea de alei, zone de promenadă, locuri de repaos sau ornamente în parcuri“, a subliniat primarul Ștefan Ilie.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.