Recurs judecat la Galați: Arhiepiscopia a obținut, definitiv, suspendarea hotărârii prin care i-a revocat dreptul de administrare a terenului de la Casa de Cultură

0
1894
Catedrala Eroilor în Parcul Casei de Cultură Constanța

Arhiepiscopia Tomisului a obținut, definitiv, suspendarea HCL prin care i-a fost revocat dreptul de administrare a terenului de lângă Catedrala Eroilor, din parcul Casei de Cultură.

În această cauză, Arhiepiscopia Tomisului a cerut suspendarea executării Hotărârii Consiliului Local nr. 450/26.11.2021, prin care i-a fost revocat dreptul de administrare asupra a 1.734 mp din Parcul Casei de Cultură, aferenţi Bisericii Sfânta Treime (cunoscută și ca viitoarea Catedrală a Eroilor).

Ca un remember, în luna martie, Arhiepiscopia a câștigat, pe fond, printr-o hotărâre executorie, dreptul de administrare a terenului de lângă Catedrala Eroilor de la Casa de Cultură, prin suspendarea hotărârii Consiliului Local 450/26.11.2021, asta până la finalizarea acțiunii în instanţă.

Nefiind o hotărâre definitivă, hotărârea a fost atacată de Consiliul Local Constanţa, cu recurs. Însă, Arhiepiscopia Tomisului a solicitat strămutarea judecării cauzei la Curtea de Apel Galaţi – Secţia contencios administrativ şi fiscal. Curtea Suprema a admis cererea, în data de 23 iunie.

Astfel, cauza a fost scoasă de pe rol pe 18 iulie și a ajuns pe masa judecătorilor gălățeni, pentru judecarea recursului.

Așa se face că vineri, 19 august, Curtea de Apel Galați a respins recursul Consiliului Local ca nefondat, printr-o hotărâre definitivă. Astfel, Arhiepiscopia se poate folosi de terenul respectiv până la finalizarea procesului în care se urmărește anularea hotărârii de consiliu local menționate.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.