Planetariul din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa destăinuie şi azi misterele greu de pătruns ale cerului

0
9

Primul obiectiv public de acest gen din ţara, luând ființă în anul în care omul a reuşit să “atingă” pentru prima dată cu piciorul Luna (1969), Planetariul din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa destăinuie şi azi misterele greu de pătruns ale cerului.

O lume de dincolo de noi, alcatuită din stele, planete, meteori, galaxii şi altele ţi se dezvăluie, dar eşti ajutat să înveţi să călătoreşti printre ele folosindu-te de constelaţii, cele care contribuie la realizarea acestui tablou, “Cerul”, care nu a suferit nici o restaurare în ultimii 2000 de ani.
În holul Planetariului, poate fi vizitată o expoziţie cu tematică de astronomie. În cupola Planetariului au loc demonstraţii cu proiectorul ZKP- 2 şi pot fi văzute: stele (aproximativ 5000); planete; Luna; constelaţii (constelaţii zodiacale); comete; meteori; sateliţii galileeni ai lui Jupiter; sateliţi artificiali; Sistemul Solarmişcarea de revoluţie a planetelor din Sistemul Solar; determinarea coordonatelor orizontale, ecuatoriale şi ecliptice; demonstraţii cu planetariul Trippensse: formarea anotimpurilor, echinocţii şi solstiţii, eclipse de Soare şi de Lună.

PLANETARIU

DEMONSTRAȚII:*

Luni-Duminica: 10:30, 11:45, 13:00, 14:15, 15:45, 17:00
* Numărul de vizitatori admiși la o demonstrație va fi de 20 cu respectarea normelor privind prevenția și infectarea cu SARS-COV2

TARIFE:

Tarif Adulți 18,00 lei
Tarif Însoțitor (0-18 ani) 12 lei
Elevi/Studenți 4,50 lei
Copiii sub 7 ani nu au acces

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.