Plângere penală împotriva DISTRIGAZ, după incendiul din zona VIVO a care a distrus mai multe mașini

1
3114

Cazul incendiul izbucnit la o instalație de gaz, în zona VIVO de pe varianta Constanței, care a avariat mai multe autoturisme, are urmări și de natură penală. O persoană păgubită în urma incidentului a formulat plângere penală împotriva companiei de gaz și a celor răspunzători de producerea incendiului respectiv.

O constănțeancă a formulat o plângere penală împotriva Distrigaz Sud Rețele SRL, dar și a personalului care a asigurat intervenția la conducta de gaze, pe data de 27 august, între orele 08:00 – 12:00, în zona complexului comercial VIVO. Reclamanta îi acuză pe cei responsabili de distrugere prin incendiere, faptă prevăzută de legea penală.

În fapt, femeia face referire la faptul că incendiul a fost provocat din cauza incompetenței angajaților companiei de gaze, sau din cauza faptului că au ignorat unele norme specifice de lucru, ceea ce a dus la producerea unor pagube materiale destul de însemnate, cum ar fi distrugerea autoturismelor aflate într-un parc auto din zonă, printre care se afla și autoturismul Mercedes, aparținând reclamantei. Potrivit plângerii penale formulată, mașina a fost evaluat la suma de 8.500 de euro, stabilită la cursul BNR pe data de 01.09.2020. 

Prin fapta comisă, ni s-a creat un prejudiciu total în cuantum de 41.143 lei (8.500 de euro), sumă cu care ne constituim parte civilă în procesul penal. (…) Având în vedere aceste aspecte și modalitatea concretă de comitere a faptei, gravitatea acesteia și întinderea prejudiciului cauzat, vă solicităm să demarați cercetările în cauză, să dispuneți începerea urmăririi penale față de societatea Distrigaz Sud Reșele SRL și a personalului care a asigurat intervenția la conducta de gaze, la data de 27.08.2020, să dispuneți instituirea sechestrului asigurator asupra activului societății, pentru a evita înstrăinarea acestuia”, se arată în plângerea penală.

De precizat că autoturismul se afla în incinta parcului auto, fiind expus pentru vânzare, în momentul în care echipa de muncitori ai Distrigaz au provocat incendiul, este adevărat că nu intenționat, dar prin neglijență, ceea ce se cheamă tot infracțiune. S-ar părea că un muncitor ar fi bătut cu ciocanul metalic în țeava de gaz și a provocat o scânteie care, la rândul ei, a aprins gazele degenerând într-un incendiu de proporții, care s-a extins rapid. Autoturismul Mercedes, aparținând persoanei care a depus plângerea penală, a fost distrus în proporție de 100%.

De reamintit că acest incendiu a izbucnit la o conductă de gaz, pe 27 august, iar focul a cuprins, în scurt timp, tot ce se afla în imediata vecinătate. La fața locului s-au deplasat mai multe mașini de pompieri, iar traficul pe bulevardul Aurel Vlaicu a fost blocat temporar, existând în continuare pericol de explozie. În cele din urmă, alimentarea cu gaze a fost sistată, iar focul a fost stins. În urma lui au rămas pagube materiale destul de mari, pentru care reprezentanții companiei vor trebui să dea socoteală.

Daniel ALBU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.