PMP Constanța a trimis tuturor liderilor politici locali un pact pentru reducerea numărului de parlamentari

0
456

Partidul Mişcarea Populară propune candidaților la alegerile parlamentare de pe listele tuturor formaţiunilor politice un „Pact pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale”, ținând cont că, la referendumul din 2009, aproape 8 milioane de români au votat pentru reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane, iar ultima cercetare a Biroului de Cercetări Sociale arată că 90% dintre români vor eliminarea pensiilor speciale.

P.M.P. Constanța, prin președintele Claudiu Palaz, a transmis liderilor tuturor formațiunilor politice care participă la alegerile din 6 decembrie un „Pact pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale“, pentru ca cei care doresc să dea un exemplu, să reformeze instituțiile, să înceapă chiar cu micșorarea Parlamentului și cu eliminarea pensiilor speciale pentru politicieni. Dacă îl vor semna, aceștia vor arăta, astfel, cetățenilor că pornesc în cursa electorală cu cele mai bune intenții față de dorințele exprimate deja prin referendum sau prin participarea la cercetările sociale, consideră reprezentanții P.M.P. Constanța.

P.M.P. consideră că dacă toate partidele politice îşi dau mâna, dacă parlamentarii realizează că sunt, înainte de toate, în slujba cetățenilor şi semnează acest „Pact pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale“, acţionând unitar, la nivel parlamentar şi politic, aceste proiecte mult-dorite de români pot deveni realitate în următorul Parlament.


„P.M.P. a luat această inițiativă văzând că, după mai bine de zece ani, dorința a aproape 8 milioane de români este încă ignorată. Pentru 200 de fotolii călduțe se sacrifică, practic, 7,7 milioane de voturi. Cu sinceritate spun că, în mod normal, nici nu trebuia să fie nevoie de acest demers, dacă politicienii ar fi respectat voința românilor. Însă, în același timp, chiar nu se mai poate să acceptăm că, de ani de zile, un proiect de lege zace într-un sertar la Camera Deputaților, fără a fi măcar pus pe ordinea de zi, iar, pe de altă parte, când este vorba de alocații nu sunt bani, însă pensiile speciale ale politicienilor rămân intangibile.

De data aceasta, pentru a se vedea în mod clar cine respectă și cine nu respectă voința românilor, pentru a trece de la vorbe la fapte concrete și a putea rezolva cele două probleme stringente chiar la începutul sesiunii legislative 2020-2024, le-am transmis liderilor județeni ai partidelor politice care au depus liste de candidați pentru alegerile din 6 decembrie acest angajament. Sunt convins că semnarea și însușirea lui ar fi cel mai frumos cadou pe care l-ar putea face românilor de Moș Nicolae. Candidații P.M.P. Constanța au semnat deja angajamentul“, a declarat Claudiu Palaz, președintele P.M.P. Constanța.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.