PNL şi USR scârţâie din toate încheieturile. Huţucă îl ceartă pe Drulă, pe Facebook, pentru că a scos Varianta Techirghiol de pe lista PNRR

0
634
Bogdan Huțucă

USR şi PNL sunt la guvernare împreună… şi nu prea! Fiecare dintre reprezentanţii acestora partide (aflaţi în Parlament sau pe fotolii de miniştri) are propria agendă, deşi, teoretic, PNL şi USR au stabilit un plan comun de acţiune – de salvare a României, nu-i aşa? Pas cu pas, fiecare dintre liderii celor două partide dezvăluie că nici şedinţe comune între PNL şi USR nu mai există.

Sigur, notăm aici şi faptul că în cele două partide se dau lupte interne pentru conducere, deci acesta poate fi un factor care să perturbe buna comunicare dintre liderii PNL şi USR. Sau nu! Pur şi simplu liberalii şi USR-iştii fac, de ceva vreme, un joc de-a şoarecele şi pisica: se pândesc unii pe alţii şi îşi dezvăluie public nereuşitele. Dar oare, fiind a Guvernare, nu era firesc să conlucreze? Avem exemplul Vlad Voiculescu – USR, schimbat din funcţie de premierul PNL Vasile Cîţu. Au jubilat liberalii, care oricum îl atacau cu fiecare ocazie. USR şi-a pus alt om la Ministerul Sănătăţii, deşi PNL (Constanţa) visează ca la un moment dat să preia acest portofoliu.

Alt exemplu de cât de bine se înţeleg guvernanţii: deputatul Bogdan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa, a postat pe Facebook un filmuleţ cu aglomeraţia de pe DN 39, dintre Constanţa şi Eforie. O ştim cu toţii de ani de zile! Acum însă, liberalul îi bate obrazul ministrului Transporturilor, USR-istul Cătălin Drulă pentru că a tăiat de pe lista PNRR promisa rută ocolitoare “Varianta Techirghiol”.

Iată ce-i transmite Huţucă lui Drulă, pe Facebook: “Domnule ministru Drulă, Vă invit în orice zi doriți dumneavoastră să facem împreună un drum între #Constanța și #Mangalia. Veți vedea că în Eforie Nord drumul se blochează și oamenii sunt obligați să stea în mașini între o oră și două ore, pe un traseu ce poate fi parcurs în 20 de minute. Mii de mașini stau bară la bară, într-o coadă ce poate atinge între 3 și 10 kilometri. Din păcate, de aceste lucruri suferă toți românii. Pe de o parte suferă românii din toată țara care vin în vacanță pe litoralul românesc, dar suferă și constănțenii care sunt obligați să facă zilnic acest drum pentru a ajunge la muncă sau pentru a rezolva diferite probleme. În plus, este afectat fluxul economic pe întreg litoralul românesc, căci pe aici trec zilnic sute de transporturi care deservesc hotelurile, restaurantele și barurile de pe litoral. Guvernarea liberală a făcut anul trecut un studiu de fezabilitate excelent și chiar un proiect pentru construcția a ceea ce presa a numit „Varianta #Techirghiol”. Aceasta se desprinde din autostrada de centură a Constanței, A4, trece prin apropierea localităților Agigea, Techirghiol, Movilița, Biruința, Moșneni, Dulcești și se închide la intersecția cu DN 39, la sud de localitatea 23 August. Studiul demonstra clar că acest traseu este cel mai avantajos din punct de vedere tehnic, financiar, social și economic. În plus, traseul este cel mai bun și din punct de vedere al impactului pentru mediu! Studiul arăta că acest drum ocolitor are următoarele beneficii: – asigură legături între nordul și sudul litoralului; – preia un flux mare de trafic de pe drumurile naționale DN 38 și DN 39; – reduce timpul de călătorie, prin creșterea vitezei de deplasare; – scade emisiilor poluante, prin eliminarea cozilor de așteptare; – reduce accidentele prin devierea traficului de tranzit; – îmbunătățește confortul utilizatorilor. Ați primit acest proiect la cheie, fapt recunoscut chiar de dumneavoastră. În primele zile de mandat ne-ați promis că veți continua acest proiect și că îi înțelegeți importanța, și că îl veți include în PNRR. Acum însă, ne spuneți că nu ați inclus acest proiect în PNRR, fără a ne da însă nicio explicație logică. Domnule ministru, zeci de mii de constănțeni și milioane de români suferă și vor suferi în continuare, dacă nu rezolvăm cât mai repede problema! Vă aștept pe teren pentru a vedea cu adevărat importanța acestui drum și pentru a lua cele mai bune decizii pentru români!”.

Prima remarcă: un deputat al puterii îi transmite mesaje unui ministru din partidul aliat… pe Facebook?! Atât de tare scârţâie alianţa?

Dar, ce e mai important: PNL Constanţa a primit voturi, la parlamentare, şi pentru că a trâmbiţat, la fiecare interviu posibil dat de candidaţi, că acest proiect va deveni realitate. Pe ce se bazau? PE PNRR? Serios, domnilor, când promiteaţi acest drum nu era în discuţie cp realizarea lui depinde exclusiv de PNRR. Puneţi mâna, sunaţi la ministru, faceţi demeruri să aloce ministerul fonduri din altă parte, terminaţi cu chestiile astea politicianiste! Sau poate că PNL Constanţa visează că, dacă pleacă USR de la Guvernare, obţine şi Transporturile, başca Sănătatea.

Ca o bârfă (venită chiar din sânul liberalilor): Drulă n-ar fi tăiat drumul, ci Cîţu, să îi înveţe minte pe constănţenii care l-au primit pe Orban, cu braţele deschise, la un eveniment în Techirghiol. Că, aşa cum spuneam, sunt alegeri interne în PNL.

Alexandra CUCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.