Comandamentul Sezon Estival 2021: Inspectorii DSVSA încep controalele pe litoral

0
203

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța a susținut sâmbătă, 17 iulie a.c., o conferință de presă la sediul instituției cu prilejul lansării Comandamentului Sezon Estival 2021.

În cadrul întâlnirii la care a fost prezent și prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, președintele DSVSA Constanța, Robert Viorel Chioveanu a vorbit despre acțiunile care vor fi desfășurate în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2021, în perioada următoare: ”Respectarea condițiilor și regulilor de igienă în unitățile de alimentație publică este o prioritate maximă  atât a operatorului cât și a instituției și a inspectorilor DSVSA Constanța. Controalele pe litoral vor începe de sâmbătă seara (17 iulie a.c.) Ne-am propus și am făcut din asta o prioritate, ca aceste controale să meargă, în primul la operatorii care sunt cu risc, adică unitățile de alimentație publică în care există un risc ridicat, cantine, fast-food, shaormerii, pizzerii, magazinele volante care sunt mobile, amplasate în anumite locuri dar și taberele de copii care vor fi verificate pentru că vrem să evităm apariția toxiinfecției alimentare”.

Inspectorii DSVSA au precizat în cadrul conferinței de presă că anul trecut nu s-a înregistrat niciun caz de toxiinfecție alimentară. Totodată, președintele DSVSA Robert Viorel Chioveanu a precizat că în sprijinul inspectorilor constănțeni au venit și inspectori din țară.

În cursul anului trecut, în perioada sezonului estival au fost verificate 1341 de unități, localizate în cele șapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Eforie, Costinești, Mangalia și Vama Veche. În urma acestor controale  au fost aplicate mai mult de 300 sancțiuni, în valoare de 2,1 milioane de lei.

Potrivit inspectorilor DSVSA, anul acesta vor rămâne tot aceleași zone ce vor fi controlate, iar tipurile de unități vizate sunt corelate cu principalele neconformități care au fost depistate anul trecut. Totodată, cei care au activitate sezonieră vor fi verificați pentru a se stabili dacă sunt respectate toate condițiile de igienă și manipulare a produselor și a materiei prime ce este introdusă pentru a fi preparată în acele unități.

Autoritățile sanitar-veterinare au pus la dispoziție și două numerele de telefon, la care se pot face reclamații:
0786 577 007, cu program non-stop și call-center-ul 0800 826 787, apelabil gratuit.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.