PNL Tulcea nu este de acord cu decizia de la centru de a se alia cu PSD

0
1331
Primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie

Organizația PNL Tulcea nu este de acord cu deciziile luate de la centru, respectiv guvernarea împreună cu Partidul Social Democrat. Președintele formațiunii politice tulcene. Ștefan Ilie a votat în ședința conducerii centrale din seara de 8 noiembrie, împotriva unui guvern de coaliție cu PSD.

Decizia PNL-iștilor tulceni este larg împărtășită în rândul organizației locale, aceștia considerând ca astfel si-au înșelat electoratul care i-a votat pe ei tocmai pentru a scăpa de PSD.

Eu nu pot fi de acord cu alegerea PSD-ului pentru guvernare. De ani de zile, politica a fost ANTI PSD, chiar agresivă. Până mai ieri, chiar și actualul președinte al Partidului Național Liberal, în alegerile interne a promovat o politică anti PSD. I-am acuzat de neîmplinirea promisiunilor electorale.

Oamenii, când ne-au votat pe noi, la alegerile locale, europarlamentare, pentru preșidenție, au votat anti PSD.

Pentru aceste lucruri nu mai suntem de încredere. Eu sunt pentru o alianță cu USR și UDMR, o refacere a grupului parlamentar, să refacem o alianță de dreapta. Le-am înșelat încrederea oamenilor.

Eu, în calitate de președinte al PNL Tulcea, nu pot accepta această alianță“ a declarat Ștefan Ilie, președintele PNL Tulcea.

De aceiași părere este și deputatul George Șișcu.

Organizația PNL Tulcea s-a pronunțat încă de la început împotriva unui guvern de coaliție cu PSD. Așadar, pozițiile mele din ultima vreme sunt coerente cu poziția întregii noastre filiale și mă bucură că am rămas o echipă și că gândim la fel în chestiunile esențiale.În același timp, ședința de ieri seară de la București a consfințit în partid voința unei majorități. Consider în continuare că o alianță cu PSD la guvernare nu este o soluție bună nici pentru România, nici pentru PNL. La fel de adevărat este că nu mă dezic de Partidul Național Liberal, căruia i-am devotat cariera mea politică și căruia îi datorez atât de multe. Nu pot decât să repet ceea ce am mai spus în urmă cu câteva zile: în politică nu ai niciodată ceea ce îți place, ce meriți, ci numai ceea ce știi să negociezi. Sper în înțelepciunea colegilor mei care au ales acest drum. El este greu, imposibil de explicat celor care ne-au votat tocmai pentru a înlătura sistemul pesedist de guvernare centrală și locală“ a spus George Șișcu, deputat PNL Tulcea.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.