Polițiștii constănțeni au desfășurat acțiuni în județ, pentru verificarea respectării restricțiilor

0
833

La data de 8 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au desfășurat activități pe linia menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică, respectiv pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020. Astfel, au fost legitimate peste 150 de persoane și au fost verificați 26 de operatori economici, totodată fiind controlate și aproximativ 120 de autovehicule.

În urma acțiunilor, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 5.000 de lei, dintre care 20 la Legea 55/2020.

La data de 8 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia, Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai, precum și ai Secției 3 Rurală Mangalia și Secției 9 Rurală Topraisar au desfășurat activități pe linia menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică, respectiv pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020. Astfel, au fost legitimate aproximativ 100 de persoane și au fost verificați 10 operatori economici, totodată fiind controlate și 5 autovehicule de transport public de persoane.

În urma acțiunilor, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.500 de lei, dintre care 15 la Legea 55/2020.

La data de 8 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au desfășurat activități pe linia menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică, respectiv pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020.  Astfel, au fost legitimate peste 60 de persoane și au fost verificați 4 operatori economici, totodată fiind controlate și 42 de autovehicule.

În urma acțiunilor, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 3.000 de lei, dintre care 7 la Legea 55/2020.

Prevenirea faptelor cu violență, în atenția polițiștilor

La data de 8 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor comise cu violență. Astfel, au fost legitimate aproximativ 150 de persoane, totodată fiind verificate 75 de autoturisme.

În urma activităților, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 8.000 de lei.

La data de 8 noiembrie a.c., pe raza de competență a Secției 5 Rurală Cogealac a fost desfășurată o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor comise cu violență, la care au participat polițiști ai Serviciului Rutier, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului de Ordine Publică, Poliției orașului Năvodari și Secției 5 Rurală Cogealac. Astfel, au fost legitimate aproximativ 200 de persoane, totodată fiind verificate 114 autoturisme. Totodată, au fost controlate 16 unități comerciale.

În urma activităților, au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 5.700 de lei.

Recomandări pentru prevenirea infracţiunilor de tâlhărie

– Evitaţi deplasările pe trasee situate în zone mai puţin circulate (câmpuri, parcuri, şantiere etc.);

– Dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori în care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice; este bine ca în astfel de cazuri să fiţi însoţiţi;

– Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ (sau mai mulţi), deplasaţi-vă prin zone intens circulate (chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului) şi cereți ajutor persoanelor din jurul dumneavoastră;

– Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane mobile, etc.);

– Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către persoane care oferă spre vânzare diverse produse/servicii;

– Evitaţi transportarea unor sume mari de bani dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.