Investitorul Vasile Nicolae a obținut acordul de mediu pentru construirea unui imobil cu două etaje și mansardă în Zona Peninsulară a orașului Constanța. Valoarea investiției este de aproximativ 1,8 milioane de lei.
Agenția pentru Protecţia Mediului Constanța anunţă publicul interesat că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului pentru proiectul „Construire imobil S+P+2Etaje+M – locuire colectivă cu comerț și alimentație publică la parter, organizare de șantier conform Planului Urbanistic de Detaliu aprobat cu Hotărârea Consiliului Local nr. 498/29.11.2023“, amplasat pe Bulevardul Tomis nr. 34 din municipiul Constanța.
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului din Constanta, de pe str. Unirii nr. 23, în zilele de luni până joi, între orele 8.00 și 16.30, și vineri, între orele 8.00 și 14.00, precum şi la următoarea adresă de Internet: http:\\apmct.anpm.ro. Comentariile, observaţiile, propunerile publicului interesat se pot înainta până în data de 20 iulie a.c.
La intersecția Bulevardului Tomis cu strada Vasile Alecsandri, la numărul 34, exista o vilă despre care constănțenii își aduc aminte cu nostalgie că era o clădire impunătoare, cu o arhitectură frumoasă. În prezent, aceasta este doar o ruină, din ea rămânând doar pereții, ce amenință să cadă în orice clipă. Acoperișul s-a degradat în timp, prăbușindu-se în anul 2019. Beneficiarul a obținut, de-a lungul timpului, certificate de urbanism și a solicitat și acordul de mediu pentru un proiect imobiliar.
Imobilul S+P+2E+M, cu funcțiune mixtă – locuire colectivă cu comerț și alimentație publică la parter – va avea compartimentările specifice acestor destinații. Terenul liber din jurul construcției proiectate se va amenaja ca spațiu verde. Spațiile verzi vor fi asigurate după cum urmează: 12,85 mp pe teren, 15,30 mp în jardiniere, 70,10 mp pe peretele perforat scară exterioară, 27 mp pe calcan.
Valoarea investiției este estimată la 1.782.500 de lei și se preconizează ca întregul proiect să se deruleze pe o perioadă de aproximativ doi ani de la obținerea autorizației de construire și, implicit, după aprobarea documentației de începere lucrări, de către instituțiile abilitate.
Pereții exteriori ai construcției se vor executa din zidărie de BCA. Se va conserva parcelarea și aliniamentul istoric. Se menține alinierea clădirilor existente la aliniamentul lotului. Se va păstra imaginea fațadelor existente la parter și la etajul I, cu detaliile de arhitectură, inclusiv balconul cu balustradă.
Etajul II propus va avea fațada cu plin dominant, va păstra compoziția etajului I, dar va diferi de acesta prin detalii, iar mansarda va fi din sticlă, pe structura metalică. Decorațiunile de fațadă și ancadramentele ferestrelor vor refăcute după modelul relevat al clădirii inițiale. Nivelul mansardă al clădirii va fi închis perimetral la stradă, cu sticlă tip fațadă cortină, cu elementele de tâmplărie gri antracit.
Loredana MIHAI
Citește și: