Polaris, nou apel către cetățeni: respectați regulile de colectare selectivă!

0
47

Pune gunoiul la locul lui! Primăria Năvodari și operatorul de salubrizare fac un nou apel către cetățeni pentru selectarea deșeurile și depozitarea lor în pubelele corespunzătoare. Refuzul populației de a colecta separat deșeurile reciclabile înseamnă amenzi și penalizări uriașe pe care Primăria este obligată să le plătească autorităților de mediu!

Educația și responsabilizarea se pot face și cu vorba bună și nu doar cu amenzi. De aceea, reluăm apelul către năvodăreni de a arunca gunoiul acolo unde îi este locul!

Pe platformele de gunoi aferente blocurilor din oraș există 4 tipuri de containere:

🟡

CONTAINERUL GALBEN – DEȘEURI DIN PLASTIC ȘI METAL: PET-uri (apă, suc, bere etc), pungi și ambalaje din plastic, folii din plastic, recipiente de la produse cosmetice sau detergenți, flacoane (șampon etc); cutii de metal sau alte recipiente metalice, dopuri metalice, doze și ambalaje din metal sau aluminiu, folii de metal, tuburi alimentare, tetrapack (cutii de lapte, sucuri, sosuri)

🔵

CONTAINERUL ALBASTRU – DEȘEURI DIN HÂRTIE ȘI CARTON: ambalaje din carton de la alimente (lapte, sucuri, bomboane etc), pungi de hârtie, cutii și ambalaje din carton, hârtie de ambalat, maculatură (caiete, cărți, reviste etc)

🟢

CONTAINERUL VERDE – DEȘEURILE DIN STICLĂ

⚪️

CONTAINERUL METALIC – deșeuri menajere

Polaris roagă populația să respecte întocmai regulile de colectare selectivă! Aruncați deșeurile doar în pubela corespunzătoare inscripționată ca atare! Amestecarea gunoiului ne pune în situația de a nu putea ridica și transporta deșeurile reciclabile la stația de sortare, ceea ce înseamnă penalități și amenzi din partea autorităților de mediu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.