Poliția de Frontieră caută să achiziționeze două nave pentru maximum 130 milioane de lei

0
783

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (I.G.P.F.) caută să achiziționeze două nave maritime de patrulare, pentru maximum 129.944.250 de lei. Acestea trebuie livrate în maximum doi ani de la semnarea contractului de achiziție publică de produse.

I.G.P.F. a lansat o procedură offline, fără licitație electronică, de tip dialog competitiv, pentru achiziționarea de mijloace de mobilitate navală, adică nave maritime de patrulare. Mai exact două, pentru dotarea Poliției de Frontieră, în vederea suplimentării flotei acesteia. Ele vor fi folosite pentru desfășurarea misiunilor specifice de supraveghere și securizare a frontierei, în special a frontierei externă a Uniunii Europene, în vederea combaterii migraţiei ilegale, traficului de persoane şi a altor riscuri cu impact asupra securităţii. Navele trebuie livrate în maximum doi ani, la sediul Gărzii de Coastă, Grup Nave Constanța – în dana militară a Portului Constanța.

Valoarea totală estimată a achiziției este de 129.944.250 de lei, asigurați din fonduri U.E., prin Fondul pentru Securitate Internă, și de la bugetul de stat.

Termenul-limită pentru depunerea solicitărilor de participare este de 14.10.2020, ora 15.00. După evaluarea acestora, până pe 30.10.2020, autoritatea contractantă va selecta maximum cinci candidați care vor fi invitați să participe la etapa a doua a dialogului competitiv, pe baza aplicării criteriu de selecție privind  „Capacitatea economică și financiară“. Etapa dialogului cu candidaţii selectaţi se organizeaza în vederea identificării soluţiei/soluţiilor apte să răspundă necesităţilor autorităţii contractante şi pe baza căreia/cărora se vor depune ofertele finale. Astfel, încheierea contractului ar putea avea loc în luna decembrie a.c.

Ofertele vor fi evaluate în funcție de cel mai bun raport calitate-preț: perioada de garanţie pentru sistemul de propulsie al navei peste cele 24 de luni solicitate (o garanție mai mare de 4 ani reprezintă o posibilitate de denaturare a rezultatului procedurii de atribuire) – 10%, iar prețul ofertei – 90%.

Ofertanții trebuie să facă dovada unei medii a cifrei de afaceri pe ultimii trei ani de cel puțin 130.000.000 de lei și să demonstreze că, în ultimii trei ani, a furnizat produse similare, în valoare cumulată de minim 64.000.000 lei de fără T.V.A., la nivelul a maximum trei contracte. Prin produse similare se înțelege nave maritime de patrulare (patrol boats/ patrol vessel) și/sau nave militare (portavioane/ crucișătoare/ distrugătoare/ fregate/ corvete etc.). 

Cuantumul garanției de participare este de 1,29 milioane de lei. Aceasta se depune doar de către candidații care au primit o invitație de depunere a ofertei finale.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.