Poliţia din Agigea, solicitată prin 112 să intervină pentru un autoturism fără ITP. Cum au răspuns oamenii legii!

1
1417

Au trecut mai bine de două luni de la alegerile locale, iar tensiunile nu s-au spulberat în comuna Agigea: primarul şi viceprimarul sunt în conflict şi nu ratează nici o ocazie să se comporte ca atare. În timp ce viceprimarul, Gabriel Ciobanu, face tot posibilul ca şedinţele Consiliului Local Agigea să se desfăşoare după regulile sale şi critică orice iniţiativă a primarului, primarul Cristian Cîrjaliu semnalează orice faptă care ar demonstra că vicele nu este tocmai iubitor al legii, aşa cum pretinde.

La finele anului 2020, poliţiştii din Agigea au fost sesizaţi, prin 112, cu privire la un autoturism staţionat în faţa Casei de Cultură. Deplasaţi la faţa locului, oamenii legii au constatat că maşina este parcată corespunzător, într-un loc special amenajat, aşa că şi-au văzut de drum. Au discutat din nou cu cel care îi  sunase şi i-au comunicat că maşina nu blochează vreo cale de acces, moment în care apelantul le-a atras atenţia că nu pentru aşa ceva îi sunase, şi că sesizarea sa se referea, din start, la lipsa ITP-ului pentru acea maşină! Solicitaţi să ofere un punct de vedere, reprezentanţii IPJ Constanţa au relatat fix cele de mai sus, fără a clarifica dacă poliţiştii au înţeles greşit cele semnalate prin 112 sau… pur şi simplu nu au acţionat fiindcă n-au depistat maşina în trafic. Ce-i drept, se arată în răspunsul IPJ Constanţa, “atât la sosirea, cât şi la plecarea organelor de poliţie de la locul indicat, autoturismul în cauză a fost staţionat, nefiind identificat în trafic”. În continuare, IPJ transmite că ITP-ul expirat constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă:

Description: C:\Users\kitty\Desktop\agigea.jpg

Rămânem, aşadar, cu dilema: avea sau nu respectiva maşină ITP-ul expirat? Nu circula, deci nu era încălcată legea, dar cum a ajuns până în faţa clădirii cu pricina? Fusese parcată acolo înainte să îi expire ITP-ul? Primarul comunei Agigea susţine că maşina a fost condusă fix în seara în care au  fost alertaţi oamenii legii, prin 112, şi că la volanul autoturismului se afla viceprimarul.

Sigur că vom mai asista şi la alte astfel de situaţii – nu este de aşteptat ca în 2021 cei doi “să cadă la pace”, dar probabil că din noul an oamenii legii vor fi mai scrupuloşi în verificarea celor semnalate de cetăţeni, fie ei şi primari, viceprimari. Probabil.

A.C.

1 COMENTARIU

  1. O anchetă jurnalistică profundă menită să scoată la iveală pericolul imens ce ne paște în trafic…Nici pe departe! Aveți mult timp liber! Atât dumneavoastră dar și primarul! Articol la comandă bine plătit! Măcar căutați un subiect mai serios la banii ăștia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.