Primarul Viorel Ionescu se implică în viața comunității sale: un copil cu deficiențe grave oftalmologice va fi operat la București, transportul fiind asigurat de Primăria din Hârșova

1
180
Screening-ul oftalmologic al cetățenilor din Hârșova

Specialiștii în oftalmologie trag un semnal de alarmă. Numărul afecțiunilor oculare în rândul copiilor crește într-un ritm alarmant. Și asta pentru că gadgetul nu este o jucărie potrivită pentru copii. Părinții sunt cei care trebuie să-și asume toată responsabilitatea de a veni la timp cu micuții la medicul oftalmolog.

Un copil din Hârșova, cu deficiențe grave oftalmologice, urmează să fie operat la București. Primarul Viorel Ionescu se implică activ în viața comunității sale și a decis să suporte transportul copilului la București. Micuțul va fi operat de dr. Paul Grecu.

Pentru a veni în sprijinul populației, reprezentanții Primăriei Orașului Hârșova și Lions Club Cosmopolitan București au semnat în luna decembrie un parteneriat pentru o perioadă de cel puțin 4 ani. Obiectul parteneriatului presupune screening-ul oftalmologic al cetățenilor. Acest demers se va efectua periodic, la 6 luni.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni

Prima campanie de screening oftalmologic, oferit de Lions Cosmopolitan București, a avut loc în incinta Casei de Cultură, cu sprijinul unei echipe de medici de diferite specialități, coordonată de dr. Paul Grecu, împreună cu o echipă de voluntari, angajați de la Spitalul Orăşenesc Hârşova, formată din dr. Sburlea Lilian și mai mulți asistenți medicali.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând jos şi interior

Grupul țintă a fost alcătuit din copii cu vârste cuprinse între 1 an și 16 ani. Am atins un număr de 87 de copii beneficiari ai acestui program, dintre care 11 vor avea nevoie de un consult amănunțit și vor fi contactați de dr. Lilian Sburlea, medic primar oftalmolog, angajat în Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Hârșova. De asemenea, un copil cu grave deficiențe oftalmologice va fi operat gratuit, la București, după sărbători, cu sprijinul Clubului Cosmopolitan, de către dr. Paul Grecu, medic primar oftalmolog, membru al Clubului Lions, transportul fiind asigurat de Primăria din Hârșova“, susține edilul.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare

Următoarea campanie de screening oftalmologic va avea grup țintă persoanele în vârstă iar informarea va fi făcută din timp, pentru a putea beneficia cât mai multe persoane. Cel de-al doilea parteneriat ce vine în sprijinul cetățenilor hârșoveni a fost semnat între Lions Club Cosmopolitan București și Optica Medicală “AngellOptic”, administrată de Simona Coman, pentru a pune la dispoziție celor 11 copii câte o pereche de ochelari, conform recomandărilor medicului de specialitate, cu titlu gratuit. “În numele comunității, mulțumesc tuturor celor implicați pentru sprijinul acordat! Împreună putem face o lume mai bună“, susține Viorel Ionescu, primarul Orașului Hârșova.

A.V.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari pt gestul caritabil al Primariei! La cat mai multe si diversificate actiuni de acest gen in anul 2021! Chiar daca transportul nu depaseste 300 lei este un inceput din partea autoritatilor locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.