Polițist local amenințat de un individ care nu voia să plătească cumpărăturile la un magazin: “Te bat când te prind fără uniformă”

0
5075

Memet Șaban a fost condamnat la 6 luni cu suspendare pentru ultraj, stabilindu-se un termen de supraveghere de 3 ani. Decizia nu este definitivă. Acesta este acuzat de ultraj, după ce a amenințat un polițist local.

Analizând probatoriul administrat în faza de urmărire penală, instanţa a reținut că, la data de 29.01.2022 lucrătorii de poliție din Hârșova, aflându-se în exercitarea atributiilor de serviciu, în jurul orei 10.50, au fost sesizați de către Poliția Locală cu privire la faptul că au nevoie de sprijin.

Ca urmare a sesizării, lucrătorii de poliție s-au deplasat la fața locului, la un magazin.

O vănzătoare a precizat că are probleme cu un client, care se pare că ar fi sub influența băuturilor alcoolice și care refuza să plătească bunurile achiziționate. Mai mult decât atât, bărbatul era recalcitrant și adresa injurii. 

A fost legitimat de către oamenii legii.

De asemenea, ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că persoana recalcitrantă i-a adresat injurii și amenințăti unui polițist local, spunându-i: ”O să te bat când te găsesc fără uniformă”.

La data de 7.02.2022 persoana vătămată, adică polițistul local, a formulat plângere  penala împotriva numitului Memet Șaban pentru săvârșirea infracțiunii de ”ultraj”.  

Audiat la data de 16.02.2022 polițistul local a spus: ”La data de 29.01.2022, în jurul orelor 10.00-10.30,f iind polițist local, în timp ce mă aflăm în atribuțiile de serviciu, împreună cu colegul de patrulă și  lucrători de poliție din cadrul Poliției, fiind sesizat telefonic cu privire la faptul că numitul M.Ș. refuză să plătească  contravaloarea a patru sticle cu bere, achiziționate de la magazin, am fost amenințat cu acte de violență care se afla în stare de ebrietate și care a refuzat să se legitimeze la solicitarea mea, ca polițist local și m-a amenințat cu săvârșirea de acte de violență, spunându-mi că ,,o să mă bată când mă va găsi fără uniformă’’, adresându-mi totodată cuvinte și expresii jignitoare si obscene, fiindu-i astfel provocată o stare de temere”.

A fost trimis în judecată pe 16.03.2022, fiind condamnat pe 26.01.2023 la Judecătoria Hârșova.

Decizia nu este definitivă.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.