Un interlop din Constanța, care s-a răfuit și cu Cristel, și-a terorizat fosta iubită și le-a spus magistraților că i s-a înscenat totul

0
15271
Curtea de Apel Constanța. Foto-Focus Press

Dănuț Marcu are acum 52 de ani și este cunoscut, în special la malul mării, pentru scandalurile în care a fost implicat. A stat ani buni în pușcărie pentru tentativă de omor și tâlhărie, ar fi participat și la agresarea lui Cristian Gheorghiu, zis Cristel (un cunoscut al oamenilor legii), iar în ultima perioadă s-a reprofilat pe înșelăciuni și spălare de bani. Doar că a recurs, din nou, la violențe, când concubina i-a spus că vrea să se despartă. Iar de aici a urmat un întreg circ. A fost condamnat pe fond și urmează apelul. De asemenea, Marcu își așteaptă pedeapsa și într-un dosar de spălare de bani.

Audiat în dosarul legat de fosta lui iubită cu obiectul ”nerespectarea ordinelor de protecție”, Dănuț Marcu a declarat că a avut o relaţie de concubinaj cu persoana vătămată, care a durat aproximativ 5 ani şi jumătate. Între ei au apărut probleme ca în orice cuplu, iar dintr-o ceartă banală, care a degenerat, iar el şi-a pierdut controlul şi a împins-o și ea a căzut şi s-a lovit uşor. După acest incident, fosta sa concubină a obţinut un ordin de protecţie împotriva sa, ce i-a fost adus la cunoştinţă.

Până aici, lucrurile cam așa sunt, el a agresat-o, femeia a obținut un ordin de protecție, pe care el l-a încălcat în mai multe rânduri. A mers la apartamentul unde ea se afla, i-a bătut în geam (se afla la parter), a amenințat-o cu moartea și i-a adresat injurii. De asemenea, i-a dat mesaje aproape zilnic, chiar dacă nu avea voie conform ordinului de protecție.

Însă, Dănuț Marcu le-a spus judecătorilor că el crede că mama fostei iubite a sfătuit-o să procedeze aşa, pentru că ea nu ar fi făcut asta. După emiterea ordinului de protecţie, ea l-a deblocat pe facebook şi i-a scris câteva lucruri. Pentru că el îşi dorea foarte mult să îşi rezolve problemele şi să se împace cu ea, a discutat cu ea prin mesaje. L-a şi sunat şi au vorbit la telefon, aceasta solicitându-i o sumă de bani, iar el normal că a fost de accord, mai relatat el, adăugând că el chiar i-a făcut cadouri. Însă, crede că i s-a înscenat tot, că el este, de fapt, victima.

Judecătorii au analizat situația și l-au condamnat, pe 13.07.2022, la 1 an și 6 luni cu suspendare, neavând voie s-o contacteze pe fosta iubită și pe membrii ei de familie pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare. Decizia nu a fost definitivă, iar apelul se judecă la Curtea de Apel Constanța.

Condamnat pentru spălare de bani și înșelăciune

La data de 23 martie a.c. 2021, în urma cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și spălare de bani, polițiștii din cadrul B.C.C.O. Constanța au efectuat 6 percheziții domiciliare, la finalul activităților fiind puse în executare 3 mandate de aducere, pe numele a trei bărbați, între care și Dănuț Marcu.

Din cercetări a reieșit faptul că cei trei, cu vârste cuprinse între 24 și 51 de ani, prin folosirea de nume și calități mincinoase și prin utilizarea de înscrisuri falsificate, ar fi indus și menținut în eroare o persoană juridică, de la care unul dintre bărbați ar fi primit, în contul personal, suma de 152.000 de lei, reprezentând contravaloarea unei facturi falsificate, pentru livrare de cereale (grâu). După ce ar fi primit banii, bărbatul în cauză ar fi retras o parte din aceștia, restul sumei fiind transferată către unul dintre ceilalți bărbați, în scopul disimulării originii ilicite.

Marcu Dănuț a fost condamnat la 3 ani și 9 luni cu executare, pe 13.07.2022. Decizia nu este definitivă, iar apelul este pe rol, următorul termen fiind stabilit pe 16.02.2023.

De asemenea, a mai fost cercetat într-un dosar de înșelăciune, în 2019

Apropiat al lui Petrică Tomescu, scandal cu Cristel și închisoare pentru tentativă de omor

Dănuț Marcu era cunoscut, cel puțin în trecut, ca apropiat al lui Petrică Tomescu. În 2007 a fost implicat într-un scandal, unde victimă a fost Cristel. A fost prins atunci, alături de un alt individ, în Sinaia, iar mașina era burdușită cu săbii și alte obiecte de genul.

Dar nici atunci nu era la primul conflict cu legea penală. Printr-o sentinţă penală din 1991 a Judecătoriei Constanţa, definitivă în 1992 a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 12 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat și tâlhărie, pedeapsă ce a fost executată în perioada 10.11.1990-31.03.1999, cu un rest rămas neexecutat de 1315 zile. Apoi, printr-o sentinţă penală din 2008, definitivă în 2009, a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. A fost încarcerat la data de 7.10.2009, liberat condiţionat la data de 11.10.2011, cu un rest rămas neexecutat de 361 de zile.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.