Polițiștii constănțeni anchetează cazul a zeci de cai priponiți pe câmp, în zona Techirghiol

0
3026

Cântărețul Puya a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu mai mulți cai, aflați pe un câmp de lângă Techirghiol, la marginea lacului Zarguzon, legați în aer liber. De asemenea, și cei de la Asociația Kola Kariola au semnalat cazul, fiind vorba de 40 de cai ce par de rasă.

Imaginile au fost trimise rapper-ului Puya pentru ca acesta să încerce să ajute cumva, chiar și doar prin mediatizarea cazului.

„Am primit clipul ăsta de la o persoană care m-a rugat să o ajut să facă situația cât mai cunoscută. În Techirghiol, pe marginea lacului Zarguzon, peste 40 de cai sunt ținuți legați în frig și în mizerie, fără mâncare și mulți dintre ei se îmbolnăvesc și mor. Autoritățile n-au făcut nimic până acum, dar poate dacă distribuim cât mai mulți o să se sesizeze cineva și o să-i ia de acolo, de unde sunt condamnați la moarte sigură”, a scris Puya pe pagina sa de Facebook.

Imediat, cei de la Kola Kariola au reacționat

„Se trage un semnal de alarmă despre starea incredibilă a 40 de cai, din Techirghiol, aflați pe marginea lacului Zarguzon. Este evident că niciun ONG din România nu poate prelua 40 de cai! Este clar o problemă pe care trebuie să o gestioneze și să o rezolve statul român”, au postat cei de la Kola Kariola.

Ulterior, aceștia au revenit cu detalii și vești bune:

„Cu siguranță imaginile cu cei 40 de cai abandonați, nemâncați, legați, unii morți în râpe, v-au șocat pe toți. Nu o dată v-am spus că aceste animale au un înger păzitor care dorește să rămână anonim. La această oră, la fața locului este poliția și reprezentați ai DSV. Tot îngerul păzitor anonim încearcă relocarea tuturor cailor într-un loc sigur după care noi, ONG-urile va trebui să intervenim și să preluăm câți se poate dintre ei“.

Reprezentanții IPJ Constanța au confirmat că s-au deplasat la fața locului pentru a vedea exact despre ce este vorba.

„La acest moment, polițiștii constănțeni se află la fața locului și efectuează verificări în vederea stabilirii situației de fapt. Starea fiecărei cabaline este evaluată împreună cu reprezentanți ai DSVSA Constanța. Urmează ca la finalizarea verificărilor sa fie luate măsurile legale care se impun“, au precizat aceștia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.