Poliţiştii din Babadag au avut nevoie de un an şi jumătate să soluţioneze o speţă cu un minor bătut pe stradă!

0
6195
Echipaj de poliție la intervenție. FOTO Cătălin SCHIPOR

Un caz aparent banal de soluţionat pentru poliţişti, în condiţiile în care existau martori care să certifice comiterea unei agresiuni, s-a întins, ca cercetare, pe parcursul unui an şi jumătate. Sigur că oamenii legii au multe dosare în lucru, dar în cazul de faţă vorbim depre un copil în vârstă de 13 ani, care  fost bătut pe stradă de un adult. Minorul a avut nevoie de mai multe zile de îngrijire medicală, fapt atestat de un cerificat medico-legal.

Din start, facem precizarea că minorul a făcut pe stradă un gest reprobabil, însă asta nu justifică nici reacţia violentă a adultului, nici lentoarea organelor de anchetă. Mai exact, în data de 6 octombrie 2020, minorul U.E. se îndrepta spre şcoală însoţit de mai mulţi colegi. Avea la el o cutie de suc pe care a băut-o, iar doza goală a aruncat-o pe stradă, moment în care a fost sesizat de Vasile Moise, care i-a atras atenţia că nu este frumos cu procedează. Până aici, totul bine şi frumos. Minorul a părut că înţelege lecţia oferită de adult, în sensul că a ridicat doza, însă ulterior a abandonat-o tot în stradă… Situaţia l-a enervat pe Vasile Moise, care a decis să treacă de la vorbe la fapte: l-a încins pe minor cu bătaia, din certificatul medico-legal rezultând că prezintă traumatism cranio-facial, “leziuni traumatice ce au putut fi produse prin lovire cu un corp dur”. Cu dureri la o ureche, cu gura plină de sânge şi cu un dinte care se mişca, copilului i-au fost recomandate 15 zile de îngrijiri medicale.

Fragment din certificatul medico-legal

Martorii au anunţat Poliţia în acest caz, iar părinţii lui U.E. au depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Babadag. Plângerea a fost trimisă, evident, către Poliţia Babadag, aşa cum era firesc, pentru demararea cercetărilor. Cercetări care, însă, au fost finalizate abia zilele trecute, după cum au precizat, pentru Focus Press, reprezentanţii IPJ Tulcea. Dosarul a fost trimis mai departe, cu propunerea de trimitere în judecată a agresorului, au mai menţionat reprezentanţii IPJ Tulcea.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.