Un expert vine abia săptămâna aceasta să preleveze probe din structura de rezistenţă a blocului ars din Km 4-5

0
408

În cursul zilei de miercuri, 12 ianuarie a.c., se va deplasa la Constanța expertul ce va preleva probe din structura de rezistență a blocului ars de pe strada Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu, numărul 6 din cartierul KM 4-5.

În urma expertizei ce va dura aproximativ 8 zile, se va stabili dacă a fost afectată structura de rezistență a imobilului afectat de incendiu. Precizăm că în urma incendiului izbucnit în parcarea de la subsolului unui bloc situat pe strada Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu, 250 de persoane au fost evacuate, iar 35 de apartamente distruse, precum și 25 de autoturisme au ars complet. Focul a fost provocat de către un minor de 15 ani prin folosirea unor substanțe inflamabile.

Contactat de Focus Press, președintele Asociației de Proprietari, Carol Calangiu a declarat faptul că acest expert așteptat la începutul lunii ianuarie a avut de întreprins lucrări în Oradea, de aceea acesta va veni la Constanța săptămâna viitoare.

„Experții ce vor preleva probe din structura de rezistență a blocului vor veni miercurea viitoare. Deși au spus că vor veni la începutul lunii ianuarie ei au întârziat pentru că au avut lucrări în Oradea și nu au putut veni săptămâna aceasta. Din ceea ce știu această expertiză va dura în jur de 8 zile, prelevarea de probă și testele de rezistență, apoi avem rezultatele expertizei. După aceea, pe baza acestor rezultate obținute trebuie interpretate și suprapuse cumva cu planul construcției”,a declarat, pentru Focus Press, Carol Calangiu.

Mai mult, contul deschis pentru donații este în continuare activ pentru cei ce doresc să ajute ca lucrările la fațada imobilului să se realizeze cât mai curând. Potrivit lui Carol Calangiu suma strânsă până în prezent este de 500.000 de lei.

În imobil locuiesc și familii ce nu au asigurată locuința.„Din informațiile pe care le am, trei familii nu au asigurare a locuinței, dar posibil că sunt mai multe familii. Din donații s-au strâns aproape 500 de mii de lei, oamenii au fost foarte solidari cu noi. Suntem foarte recunoscători. În continuare contul este deschis pentru donații pentru că suma necesară pentru refacerea fațadei și celorlalte lucrări peste mult mai mare. Repet, suntem recunoscători tuturor”, a mai declarat Carol Calangiu.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.