Se va face o expertiză tehnică la blocul care a ars în KM 4-5, pentru a se stabili dacă a fost afectată structura de rezistenţă

0
1012

În urma incendiului izbucnit în parcarea de la subsolului unui bloc situat pe strada Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu, 250 de persoane au fost evacuate, iar 35 de apartamente distruse, precum și 25 de autoturisme ce au ars complet. Focul a fost provocat de către un minor de 15 ani prin folosirea unor substanțe inflamabile.

Locatarii imobilului își vor petrece sărbătorile departe de căminelelor, municipalitatea punând la dispoziție un bloc pentru ca aceștia să poată locui. Totodată, oamenii inimoși din Constanța s-au arătat dornici să-i ajute.

Președintele asociației de proprietari din blocul care a ars, Carol Calangiu a declarat pentru Focus Press faptul că începând de săptămâna viitoare un expert va veni la fața locului și va preleva probele necesare expertizei tehnice și pentru a vedea cât de afectată sau dacă este afectată structura imobilului. Totodată, în funcție de rezultatele anchetei, din ianuarie 2022 vor fi demarate lucrările pentru reabilitarea subsolului.

„Am găsit un expert ce începând de săptămâna viitoare se va ocupa de această situație. Se va apuca de treabă pentru a preleva probele necesare. Se vor stabili și se vor analiza îndeaproape instalațiile de apă. Iar, în urma acestei expertize, în funcție ce ceea ce vor stabili acești experți, din ianuarie 2022 se vor ocupa de treabă, reparații și ceea ce o sa fie necesar, în funcție de ceea ce decid aceștia”, a declarat Carol Calagiu.

Mai mult, acesta a relatat că locatarii imobilului afectat de incendiu sunt mai uniți ca niciodată și dispuși să se implice atât cât este posibil pentru ca în curând să poată reveni în locuințe.

„Vă mărturisesc că după acest eveniment nefericit locatarii blocului sunt mai uniți ca niciodată și sunt foarte dornici de a se implica în tot ceea ce ține de ei pentru ca lucrurile să urgenteze și să se poată muta în locuințele lor”, a mai spus acesta.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.