Polițiștii locali constănțeni au început controalele în restaurante

0
308

De miercuri, polițiștii locali constănțeni efectuează controale la agenții economici din Constanța, pentru a verifica respectarea obligației de a primi doar persoane care dețin certificatul verde.

Conform prevederilor Hotărârii 82/2021 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență Constanța, de luni, 27 septembrie a.c., Certificatul verde COVID a devenit obligatoriu în municipiu, pentru accesul în baruri, restaurante, la evenimente private și spectacole etc., deoarece incidența cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1.000 de locuitori. 

Din acest motiv, polițiștii locali constănțeni au demarat controalele. Aceștia solicită fiecărei persoane care se află în local să prezinte Certificatul verde și actul de identitate, iar în situația în care constată că s-a permis accesul unor persoane ce nu dețin aceste documente se va sancționa administratorul operatorului economic respectiv. Verificarea se face cu ajutorul aplicației CHECK DCC.

„Sancțiunile pe care operatorii economici le riscă sunt cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei, conform Legii 55/2020. Prin urmare, recomandăm tuturor operatorilor economici să respecte aceste prevederi, pentru a nu fi cazul să fie aplicate amenzi“, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

V.I.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.