Polițiștii se pregătesc de proteste: vor aplica sancțiuni mai blânde pentru contravenții

0
334
Foto cu rol ilustrativ

Polițiștii din Sindicatul Europol se pregătesc de proteste pentru a convinge Guvernul să aplice și pentru această categorie legea salarizării bugetare, emisă încă în anul 2017, anunță EuropaFM.

Liderul organizației, Cosmin Andreica, spune la Europa FM că polițiștii au fost nedreptățiți  față de alte categorii, precum cei din sistemul sanitar și profesorii:

La momentul în care a fost votată această lege s-a stabilit că există o serie de inechități și discriminări în rândul tuturor categoriilor sociale. La acel moment, PSD a spus că prioritate au cadrele didactice și sistemul medical, urmând ca celelalte categorii socio-profesionale din sistemul bugetar să ajungă la eliminarea acestor inechități și discriminări în 4 ani de zile. Noi am semnat că existau angajați care desfășurau aceeași muncă în aceleași condiții cu aceleași studii, dar a căror salarizare era diferită și atunci, ca să poată elimina această inechitate, era evident că cei care erau sub nivelul salarial al celor care erau plătiți la un nivel mai înalt trebuiau să ajungă și ei la acel nivel”.

În această perioadă, Guvernul pregătește Legea bugetului pentru anul viitor, iar surse din Ministerul de Interne au precizat pentru Europa Fm că, pentru acordarea sumelor rezultate din aplicarea legii salarizării în 2021 și 2022, ar fi nevoie de un miliard de lei.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.