Polițistul Babalîc de la Ovidiu, trimis în judecată pentru fapte de corupție, a fost achitat

0
1894
Poliția Ovidiu

Polițistul Elvid Daniel Babalîc, trimis în judecată alături de alte persoane, pentru fapte de corupție, a fost achitat, în primă instanță. Judecătorii au stabilit că faptele descrise de procurori, de fapt, nu există.

Tribunalul Constanța a decis, miercuri, 23 decembrie, achitarea polițistului Babalîc pentru infracțiunile luare de mită, fals intelectual și abuz în serviciu, pe motiv că faptele nu au putut fi dovedite. Mai mult decât atât, instanța a dispus încetarea procesului penal privind comiterea faptei de înșelăciune, întrucât părțile s-au împăcat.

De asemenea, instanța a dispus achitarea și pentru ceilalți inculpați din dosar, respectiv Ilie Vlad, Denis Pisciali și Petrică Rusu, acuzați pentru complicitate la luare de mită și dare de mită, pentru același motiv: faptele nu există sau nu au putut fi dovedite. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Acuzațiile

Potrivit rechizitoriului, Elvid Daniel Babalîc, fost lucrător în cadrul Poliției Orașului Ovidiu, alături de Vlad Ilie, lucrător în cadrul Poliției Locale Ovidiu, sunt acuzați că, în urmă cu 5 ani, mai exact într-o seară din luna august 2015, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit în trafic  un autoturism condus de o persoană care nu poseda permis de conducere,  iar în mașină se mai aflau încă două persoane care, împreună cu șoferul, transportau scule electrice furate de pe un șantier.

Pentru a închide ochii asupra celor constatate,  polițistul Babalîc și celălalt polițist de la ”Locală” ar fi primit bunuri dintre cele furate, dar și sume de bani. În urma unor percheziții domiciliare de la începutul lui 2016, ofițerii anticorupție au găsit la locuința lui Babalîc unele dintre aceste obiectele furate. Acestora li s-au întocmit atunci acte premergătoare trimiterii în judecată.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.