Spitalul Județean Constanța a luat o serie de măsuri pentru a gestiona mai bine cazurile de COVID-19

0
411
Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Ap. Andrei“ Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Având în vedere creșterea numărului de pacienți infectați cu Sars CoV-2 din ultima lună, conducerea Spitalului Județean Constanța a luat o serie de măsuri, menite să ducă la o cât mai bună gestionare a acestor cazuri.

Astfel a fost crescută capacitatea de oxigen medicinal prin montarea unei instalații noi, în curtea SCJU, lângă stația de Oxigen inițială și a fost înființată o nouă linie telefonică, dedicată exclusiv aparținătorilor desemnați ai pacienților diagnosticați cu SARS CoV-2. Numărul 0736603824 este disponibil zilnic între orele 10.00-13.00, urmând să extindem programul pe viitor.

Totodată, au fost instalate 8 paturi speciale de terapie intensivă și echipamentele aferente, care au intrat în posesia SCJU în urma sponsorizărilor efectuate de către Rompetrol și Asociația Dăruiește Aripi.

KMG International, sub brandul Rompetrol, a achiziționat prin Fundația pentru SMURD și a donat Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, 3 paturi de terapie intensivă, echipate individual cu ventilatoare, monitoare funcții vitale, console cu injectomate și infuzomate. Tot în luna decembrie, Asociația Dăruiește Aripi a donat secției ATI 5 paturi Stryker.
Pe această cale dorim să le mulțumim sponsorilor noștri pentru susținere și pentru faptul că, astfel, sunt alături de personalul din linia I, luptând împreună împotriva coronavirusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.