Polițistul de la Penitenciarul Poarta Albă, acuzat că a luat șpagă, a fost arestat

0
2273
Penitenciarul Poarta Albă, foto Cătălin Schipor

Polițistul de penitenciar, Andrei Sima Buruleanu, acuzat pentru luare de mită, a fost arestat preventiv. El este acuzat că a primit bani pentru a introduce un telefon mobil din exterior, pe care l-a înmânat unui deținut.

Tribunalul Constanța a admis propunerea procurorilor privind luarea măsurii arestului preventiv pentru 30 de zile față de angajatul Administrației Naționale a Penitenciarelor, acuzat că a primit bani și alte bunuri pentru a introduce un telefon mobil în incinta Penitenciarului Poarta Albă.

Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constan?a. În baza art.223 alin. 2 Cod proc.pen.: Dispune arestarea preventivă a inculpatului Buruleanu Andrei Sima, —, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, faptă prev. şi ped. de art.289 alin.1 C.p. ?i introducerea în mod ilicit a unor obiecte interzise, faptă prev. şi ped. de art.185 alin.1, 2 din Legea nr.254/2013, privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, ambele cu aplic. art.38 alin.1 C.pen., pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.01.2021 şi până la data de 11.02.2021 inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. Respinge solicitarea inculpatului, prin avocat, de luare a măsurii arestului la domiciliu sau a măsurii preventive a controlului judiciar. În baza art. 272 Cod proc.pen.: Onorariul apărătorului din oficiu, în sumă de 313 lei se va vira din fondul Ministerului Justi?iei, către Baroul de Avoca?i Constan?a, pentru d/nul avocat Gâdoiu Tiberiu Nicolae. În baza art. 275 alin. 3 Cod proc.pen.: Cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia”, se arată în încheierea de ședință.

Reamintim că în cursul zilei de marți, 12 ianuarie, procurorii au făcut percheziții în incinta penitenciarului și la locuința polițistului, unde au găsit suma de bani primită cu titlu de mită, telefonul mobil dar și 2 parfumuri.

De precizat că toată acțiunea a fost organizată după ce telefonul respectiv, care face obiectul perchezițiilor, a fost folosit pentru a filma un incident din incinta unității, respectiv faptul că un tavan din beton a căzut peste mai mulți deținuți aflați la duș.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.