Premierul Cîțu susține că România nu-și permite majorarea pensiilor cu 40%

0
367
Sursa foto: Impact

România nu și-a permis anul trecut creșterea pensiilor cu 40%, nu-și permite nici acum, a declarat premierul Florin Cîțu, după ce C.C.R. a decis că legea care permite majorarea pensiilor cu 40% este constituțională.

După declararea drept constituțională a legii care permite majorarea pensiilor cu 40% aceasta va ajunge la președintele Klaus Iohannis spre promulgare.

„România nu şi-a permis anul trecut. Nu-şi permite nici în 2021 acest lucru. În acest moment, legea merge la promulgare pentru domnul preşedinte, care are două variante: să trimită la reexaminare în Parlamentul României sau să o promulge. Vom vedea care va fi varianta“, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu.

Potrivit premierului, Guvernul are un calendar de creștere a pensiilor și își dorește ca acesta să fie respectat, promițând că punctul de pensie va crește și în 2021, ca și anul trecut.

„Eu vă spun că noi avem deja – acest Guvern – un precedent şi coaliţia şi-a asumat un calendar de creştere a pensiilor.

Vom creşte pensiile, dar pe calendarul pe care noi ni l-am asumat. Aceasta este varianta pe care mergem noi. Este o creștere a punctului de pensie în condițiile economice actuale.

Anul trecut nu au fost multe țări care au crescut pensiile. Eforturile de anul trecut au fost mari, creșterile de anul trecut se susțin și anul acesta.

Pentru anul viitor există o ordonanță în vigoare cu cât să crească pensiile. Pensiile au crescut și anul trecut cu 14%, vor crește și în 2021″, a spus Cîțu.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.