Polițistul de la Secția 1 Rurală care și-a organizat nunta din șpăgi, rămâne în arest

0
1049
Imagine cu rol ilustrativ, sursa foto DC NEWS

Polițistul Silviu Nicolae Grosu, de la Secția 1 Rurală, acuzat de luare de mită, rămâne în arest. Judecătorii Tribunalului Constanța au decis, joi, 29 octombrie, că se impune menținerea măsurii arestului preventiv până pe data de 27 noiembrie a.c. Totodată, instanța a respins cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu o măsură preventivă mai blândă, cum ar fi controlul judiciar sau arestul la domiciliu.

Polițistul a fost trimis în judecată pe ata de 11 septembrie, după nici o lună de la momentul arestării. El este acuzat că a cerut și primit șpagă de la un șofer pe care l-a dpistat în trafic conducând băut. Polițistul Grosu i-a promis șoferului respectiv că îl poate scăpa de dosar, întrucât are relații la parchet. În acest context, i-a cerut bărbatului respectiv diferite sume de bani, whiskey, șampanie, un miel, precum și achitarea notelor de plată la unele restaurante.

Văzând că tot cotizează încontinuu și nu se întâmplă nimic din cele promise de polițist, șoferul respectiv l-a denunțat.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că în perioada mai-septembrie 2019, a pretins şi primit de la un martor-denunţător, în mai multe tranşe, suma totală de 6.000 de lei şi produse alimentare și alcool, respectiv 30 sticle de whisky, 10 sticle de şampanie şi un miel, cu scopul de a îndeplini acte contrare atribuţiilor sale de serviciu ca organ de cercetare penală.

Mai exact, contra sumei de bani și a bunurilor primite, în revenea sarcina de obţinerea da unor acte publice contrafăcute și audierea unui martor mincinos, dar şi de a propune procurorului clasarea cauzei penale în care denunţătorul era cercetat pentru comiterea unei infracţiuni privind siguranţa circulaţiei rutiere”, au precizat procurorii în luna august a acestui an, după reținerea lui Silviu Nicolae Grosu.

În acest moment, polițistul se află în arest, până pe 27 noiembrie, potrivit hotărârii Tribunalului, însă el poate contesta decizia în termen de 48 de ore.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.