Polițistul de la Secția 5 care a omorât un bărbat într-un bar, nemulțumit de pedeapsa de 6 ani de închisoare, deși ar fi putut primi mult mai mult

1
3057

Polițistul Alexandru Dîrmon, de la Secția 5 Constanța, cel acuzat că a omorât în bătaie un bărbat, într-un bar, a fost condamnat, luna trecută, la o pedeapsă privativă de libertate. Pedeapsa primită pe fondul cauzei nu este una pe măsura așteptărilor opiniei publice, însă inculpatul s-a declarat nemulțimit și, așa cum era firesc, a atacat-o cu apel.

Așa cum a fost mediatizat cazul în vara anului trecut, pe data de 4 iunie 2021, aflat într-un bar, ziua în amiaza mare, Alexandru Dîrmon, un ofițer de Poliție în vârstă de 26 de ani, l-a bătut cu bestialitate pe un bărbat de 55 de ani, pe care l-a lovit în mod repetat cu picioarele în cap. Victima a fost transportată la spital în stare gravă, iar infractorul în haine de polițist, a fost reținut, fiind acuzat de vătămare corporală.

După câteva zile de agonie, victima și-a dat duhul pe patul de spital, iar agresorului i-a fost schimbată încadrarea juridică din vătămare corporală în omor.

După circa jumătate de an de la incident, în data de 21 decembrie 2021, Alexandru Dîrmon, devenit între timp fost polițist, a fost condamnat la o pedeapsă de 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare. O pedeapsă nu prea mare, dacă aruncăm un ochi prin jurisprudență și constatăm că, în unele cazuri similare, au fost aplicate pedepse cuprinse între 10 și 16 ani de închisoare.

Daune materiale și morale, plus prestații periodice pentru fiica victimei

Pe lângă cei șase ani de detenție, Dîrmon trebuie să plătească și unele daune și cheltuieli, precum: câte 50.000 de euro către soția defunctului și către fiica minoră a acestuia, cu titlu de daune morale, 5.835 de lei daune materiale reprezentand cheltuieli efectuate pentru înmormantare și pomeniri, 20.000 de lei daune materiale pentru celelalte pomeniri ce se fac la 6 luni, 1 an și 7 ani, iar către fiica minoră a victimei va trebui să plătească câte 2.000 de lei lunar, prestatie periodică până la împlinirea vârstei de 18 ani sau până la finalizarea studiilor.

De precizat că judecătorii au instituit măsura sechestrului asigurator asupra bunurilor inculpatului.

Revenind în prezent, în data de 12 ianuarie a.c., a fost înregistrat apelul declarat împotriva sentinței penale pronunțate de instanța de fond. Astfel, Curtea de Apel Constanța va analiza argumentele depuse, în data de 17 martie a.c., când judecătorii vor decide dacă se impune sau nu modificarea pedepsei aplicate pe fondul cauzei, iar oricare va fi decizia, de această dată va fi definitivă.

Daniel ALBU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.