Poluare. Compania Comvex, sancţionată de două ori în ultimele zile, după reclamaţiile locuitorilor din cartierul Poarta 6

1
2903
sursa foto: Comvex SA

Problemele pe tema mirosului neplăcut în partea de sud a municipiului Constanța par să nu se mai sfârșească, iar dacă în cursul săptămânii trecute constănțenii din cartierele Km 4-5 și Poarta 6 se plângeau de mirosul extrem de deranjant, sursa fiind Stația de Epurare, iată că acum o companie ce operează în Port vine cu ”partea a doua” a deranjului: praful extrem de dens ce provine de la clincher. Clincherul este un produs obţinut la fabricarea cimentului.

Un constănţean a sesizat instituţiile statului, declarând că praful produs de plăcile de clincher se curăță foarte greu de pe autoturism, iar sănătatea cetăţenilor din Poarta 6 este pusă în pericol. “Am sesizat Ministerul Mediului, Agenţia de Mediu, Garda şi nu se întâmplă nimic. Când bate vântul, iar pe banda transportoare de la Comvex se afă clincher, tot praful vine peste cartierul Poarta 6. Chiar aşa, nu ia nimeni măsuri?”, a spus, revoltat, constănţean. Sesizările formulate de acesta au fost confirmate de reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa.

”Se operează în port, la compania Comvex, cu o substanță, cu clincher, de câteva zile. Cei de la Comvex au fost sancționați, au primit două amenzi referitor la această chestiune, dar au și măsuri de îndeplinit din partea noastră. Ne referim la partea de praf, despre această problemă vorbim. Săptămâna trecută era problema cu mirosul. Deci praful acela insuportabil vine de la compania din port, Comvex”, a declarat, pentru Focus Press, directorul general al Gărzii de Mediu Constanța, Steluța Popescu.

Totuși, aceasta nu este singura problemă în zona Poarta 6 – Kilometrul 4-5, ci și mirosul de motorină și benzină, sursa de proveniență fiind tot Portul Constanța. ”Da, au fost sesizări în week-end. Am luat legătura și cu Administrația Portuară să vedem ce s-a operat, iar ei împreună cu colegii noștri sunt pe teren și se fac verificări”, a mai precizat Steluţa Popescu.

Loredana MIHAI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.