Turneul Moldovei la Padbol s-a disputat la Bârlad

0
399

În acest weekend, Bârladul a fost capitala Moldovei la Padbol, un sport spectaculos, care prinde tot mai mult teren în România.

Astfel, baza sportiva Greenfield Club Barlad a găzduit timp de trei zile cel mai important turneu de padbol al sezonului. Este vorba despre Turneul Moldovei, a doua ediție a Romanian Padbol Tour 2020, la care au participat 16 echipe din Bârlad, Craiova, București, Giurgiu, Cugir, Galați, Târgoviște și Sighișoara, împărțit în 4 grupe.

Debutul  Romanian Padbol Tour a acestui an a fost Turneul Olteniei, care a avut loc în luna iulie în Craiova, la Clubul Flux Arena, și care s-a bucurat de un real succes.


Prima zi a reprezentat un adevărat maraton sportiv, baza sportivă de la Greeanfield Club Bârlad găzduind 24 de meciuri. Turneul a fost adjudecat de echipa clubului CSN Lia Manoliu (Vasile Rafael, Vasile Cristi, Gheorghe Mauro), echipă cu experiență câștigată la Cupa Mondială din Uruguay, precum și la mai multe turnee europene. Ei au câștigat cu scorul de 6-3, 3-6, 6-1 împotriva echipei de la Flux Arena Craiova, câștigătoarea primei ediții din Oltenia, trupă formată din Surugiu Olivian, Dinuică Laurențiu, Popescu Victoraş.

Turneul Moldovei a fost organizat de Greenfield Club Bârlad, sub tutela Asociației Române de Padbol, și este parte integrantă a Romanian Padbol Tour, concept ce a luat ființă  pentru a creea competiții între cluburi, echipe și jucători la nivel național, dezvoltând sportul ca și vizibilitate și calitate. Turneele naționale au rolul de a crește numărul de jucători și practicanți de padbol, urmând ca, în viitor, competițiile să se dezvolte pe diferite nivele valorice și de vârstă.

“Padbol s-a dezvolta tot mai mult de la an la an, deja avem cluburi de padbol cu infrastructura specifica practicării sportului in 14 orase. Astfel am reușit să dăm startul turneelor naţionale, reunite într-un concept unic, Romanian Padbol Tour, și care promite să crească de la an la an ca număr de ediții, participanți și premii acordate acestora. Bineînțeles acest lucru este posibil datorită votului de încredere oferit de partenerii noștri”, a declarat Elisabeta Gherghișan, președinte Padbol Romania.

Tudorel ENE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.