Pompierii au intervenit la incendiul de pe Mamaia au avut probleme cu presiunea la apă?! Ce spune soțul femeii care a căzut de la etajul 6

0
842

Dacă pompierii militari au acționat ”ca la carte” sau nu, în cazul incendiului de pe bulevardul Mamaia, urmează să se stabilească în urma anchetei interne demarată de conducerea ISU Dobrogea, dar și de către procurorii militari care au deschis un dosar de cercetare în acest sens. Însă persoanele implicate și vecinii își susțin punctul de vedere prin care acuză faptul că pompierii nu erau pregătiți pentru acest incident cu urmări tragice.

Pompierii sosiți la fața locului, marți, puțin după ora 9:00, nu au putut interveni imediat, din cauza unor defecțiuni. Chiar și soțul femeii care a decedat după ce a căzut de la balconul apartamentului cuprins de flăcări susține că s-a rugat de pompieri să dea drumul la apă și să înceapă acțiunile specifice și să o salveze. Doar că, așa cum a declarat bărbatul jurnaliștilor de la DIGI24, apartamentul ardea, soția sa era în interior, iar pompierii nici măcar nu dăduseră drumul la apă. Potrivit unor martori care au fost de față, în preajma militarilor, și care a auzit discuțile din rândul pompierilor, s-ar părea că mașina de stingere ar fi avut ceva probleme cu presiunea, din cauza unei pompe.

Iată întrebările adresate de reporterul DIGI24 și răspunsurile bărbatului.

Târziu au ajuns și foarte târziu au dat drumul la apă. Vedeți în filmare că au cuplat furtunul și nu dădeau drumul la apă. Eram acolo, puteți să vedeți. Le-am zis de 4-5 ori: <<dați drumul la apă, dați drumul la apă>>. Nu știu ce așteptau așa că… se putea să fie mai mică paguba”, a declarat bărbatul, citat de DIGI 24.

Referitor la caueze care au condus la decesul soției sale, bărbatul susține că aceasta putea fi salvată dacă se intervenea mai rapid.

Au văzut, ei (pompierii – n.r.) stăteau jos. Când a căzut, ei stăteau jos. Erau lângă mine. Și ea era sus, acolo. Nicio saltea, cum se face afară, să cadă de la etaj. Priveau cum stă acolo și țipă… și fumul ieșea din spatele ei îngrozitor și și-a dat drumul”, mai susține bărbatul sursei citată.

Așa cum deja se știe, femeia decedată, inițial a ieșit din apartament împreună cu soțul ei, însă, fără ca acesta să-și dea seama, s-a întors în apartament pentru a-și recupera laptopul, fără a mai putea ieși. Soțul defunctei susține că în laptop avea date importante, femeia fiind contabil și ținea contabilitatea mai multor firme.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.