Pompierii le-au vorbit elevilor din Ovidiu despre tainele muncii lor GALERIE FOTO

0
445
Copiii au învățat de la Pompieri

Elevii a două clase primare, din orașul Ovidiu, au fost invitați să cunoască tainele activităților desfășurate de pompierii din cadrul ISU Dobrogea. Este vorba despre una dintre sesiunile educative derulate în săptămâna denumită ”Școala altfel”.

La Primăria Ovidiu a avut loc, marți, 23 martie, o sesiune de informare  a elevilor, despre modul în care trebuie să reacționeze în situații de urgență.  În cadrul acesteia au fost desfășurate și activități demonstrative, organizate de pompierii.

La eveniment au participat elevii claselor a II-a A și a II-a B, de la Școala Generală nr.2 ”Poet Ovidiu”, care s-au arătat interesați de activitatea salvatorilor. Aceștia au avut posibilitatea să le pună întrenbări militarilor, despre modul în care aceștia intervin în situații speciale, la stingerea incendiilor sau în cazul accidentelor rutiere.

Copiilor li s-a explicat despre modul de intervenție al pompierilor la diferite incidente, precum și despre echipamentele din dotare, care au fost expuse pentru a putea fi admirate.

La final, copiii au făcut fotografii și au primit câte o sacoșă cu dulciuri.

Activitatea face parte din proiectul: „Integrated risk management and efficient reactions of authorities for civil safety”, proiect cofinațat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul programului Interreg V-A Romania- Bulgaria.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.