Precizări ale primarului din Hârșova, legat de taxa pentru mașinile de marfă și cele mai mari de 3,5 tone

0
561
Viorel Ionescu - primarul orașului Hârșova

În ultima ședință a Consiliului Local Hârșova s-a adoptat o hotărâre prin care s-a stabilit o taxă ce trebuie plătită de mașinile de marfă și cele de peste 3,5 tone care tranzitează orașul. Informația ajunsă în mediul online a dat naștere unor nemulțumiri. Primarul, Viorel Ionescu a făcut câteva precizări pentru a-i liniști pe hârșoveni.

Edilul din Hârșova le-a transmis cetățenilor că că doar autovehiculele care tranzitează orașul vor plăti această taxă. Persoanele juridice care au sediul în orașul Hârșova nu vor plăti această taxă, nefiind vorba despre o tranzitarea a orașului, în sensul intrării și ieșirii din oraș.

Pentru că acest lucru nu a fost evident, vom face o completare a hotărârii pentru a prevedea în mod expres și pentru a nu se mai crea confuzii (deși cuvântul “tranzitare” explică acest lucru). – Cetățenii care dețin astfel de autovehicule de transport marfă și transportă ocazional bunuri în interes personal NU sunt nevoiți să plătească această taxă, aceștia fiind nevoiți, oricum, să dețină documente de proveniență a mărfii, pentru a nu fi suspectați de transport ilegal de mărfuri“, a precizat Viorel Ionescu.

Acesta a precizat că nici nici autovehiculele ce tranzitează orașul pe drumul național nu se supun plății taxei, deoarece DN2A nu se află în administrarea orașului Hârșova.

„Sper că am reușit să îi lămuresc pe toți aceia care aveau nevoie de aceste precizări și vă asigur că orice propunere punctuală și justificată venită din partea cetățenilor ce se confruntă cu probleme generate de reglementările locale vor fi avute în vedere, pentru a răspunde nevoilor hârșovenilor“ a subliniat edilul.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.