UPDATE. Prefectul Coșa a anunțat primul deces cauzat de explozia de la Petromidia: bărbatul care fusese declarat dispărut

1
3280
Explozie pe Platforma Petromidia

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a anunțat că o persoană rănită în urma exploziei de la Petromidia a decedat.

Vineri, 2 iulie 2021, la ora 12.16, a fost anunțat printr-un apel la 112 un incendiu la Rafinăria Petromidia, localitatea Năvodari, județul Constanța.

În aproximativ opt minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum.

Imediat de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul  județului a fost activat Planul roșu de intervenție, care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o evacuarea imediată a victimelor, dintre care una cu arsuri pe 45% din suprafața corpului (transportată cu elicopterul SMURD la spital, intubată), una cu arsuri la nivelul feței (transportată la spital), una cu traumatism membru inferior, una cu traumatism lombar (transportată la spital), una cu arsuri minore. La acest moment se efectuează operațiuni de căutare – salvare în cazul unei persoane dispărute.

Patru victime au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. De aici, două dintre ele vor fi transferate la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, din Capitală.

Din păcate, în urmă cu câteva minute, prefectul Silviu Coșa a anunțat decesul uneia dintre victime. Acesta este bărbatul care fusese, inițial, declarat dispărut.

UPDATE. În aceste momente, intervin peste 50 de pompieri. La fața locului, s-a intervenit inițial cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, un autocamion cu 2.000 de litri cu substanță de stingere, o autospecială de transport victime multiple, o cisternă, cinci ambulanțe SMURD de prim ajutor, o unitate de terapie intensivă mobilă, cinci ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Constanța și un elicopter SMURD. 

Ulterior, cantitatea de substanță de stingere a fost suplimentată cu câte 2.000 de litri de la I.S.U. Călărași, I.S.U. Galați, I.S.U. Tulcea, I.S.U. Ialomița și I.S.U. Vrancea.

Incendiul a fost localizat la ora 13.14, fiind, astfel, eliminat pericolul extinderii acestuia la vecinătăți. La acest moment, situația este sub control.

Reprezentanții Gărzii de Mediu precizează că direcția fumului este în sens opus față de plajă și de oraș, motiv pentru care cetățenii sunt în siguranță. Cu toate acestea, populația este rugată să își ia măsuri de autoprotecție prin închiderea ferestrelor.

Situația este încă în dinamică, vom reveni cu actualizări.

V.I.

1 COMENTARIU

  1. Nu mai stati in birouri si dirajati telefonic.Deplasati-va la locul faptei si luati decii pt salvarea oamenilor nu a fiarelorDegeaba inca o data se confirma trebuiae sa trenul sau autot de Bucuresti pt a salva situatia. Pacat! Puneti la conducerea Constantei oameni competenti nu politic care sunt osparati,nte sau alte categorii.Antientie! oameni! saaaau vreti epurarea lor.Vine vremea atentionariia nu plangeti atunci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.