Florin Cîţu, despre explozia de la Rafinăria Petromidia: I-am solicitat lui Raed Arafat şi şefului IGSU să meargă la faţa locului

0
387
Premierul Florin Cîțu. FOTO Cătălin SCHIPOR

Premierul Florin Cîţu a transmis, vineri, că i-a trimis pe secretarul de stat Raed Arafat şi pe şeful IGSU la faţa locului, după explozia de la Petromidia.

Premierul Cîţu a transmis că Raed Arafat l-a informat cu privire la explozia de la Petromidia imediat după producerea incidentului. Astfel, prim-ministrul i-a solicitat şefului DSU şi şefului IGSU, Dan Iamandi, să meargă la faţa locului şi să coordoneze personal intervenţia pentru salvarea persoanelor surprinse de explozie, cât şi să se asigure  că sunt alocate toate resursele logistice necesare pentru ca situaţia să fie sub control şi să fie evitate producerea altor victime.  

„De asemenea, i-am cerut şefului DSU să analizeze, împreună cu ceilalţi specialişti, dacă se impune luarea altor măsuri de siguranţă, inclusiv evacuarea unor persoane din zonă. În acest moment, salvatorii intervin cu  3 autospeciale de stingere de la ISU Dobrogea, sprijinite de 9 autospeciale de stingere din Călăraşi, Ialomiţa, Tulcea şi Brăila. Acestor forţe li se adaugă  o autospecială pentru transportul victimelor multiple, un elicopter SMURD, 5 maşini de intervenţie SMURD şi 5 ambulanţe de la serviciul de Ambulanţă Constanţa”, a scris Florin Cîţu vineri, pe Facebook. 

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.