Ei sunt angajații răniți în urma exploziei de la Petromidia

1
18848

În cursul zilei de vineri, 2 iulie a.c., o explozie puternică a avut loc la Rafinăria Petromidia din orașul Năvodari. Norul negru de fum i-a alertat pe cetățeni, iar locuitorii din Năvodari au fost alertați prin mesaj RO-Alert asupra incidentului.

În urma exploziei, șase persoane au fost rănite, iar persoana dată dispărută inițial, a murit, după cum a declarat prefectul Silviu Coșa,

Conform primelor date este vorba despre o persoană cu arsuri pe 45% din suprafața corpului transportată cu elicopterul SMURD la spital, o victimă cu arsuri la nivelul feței transportată la spital, o victimă cu traumatism membru inferior, o victimă cu traumatism lombar transportată la spital, o victimă cu arsuri minore și o persoană dispărută, fiind declarată decedată ulterior. Totodată a cincea victimă rănită ușor a refuzat transportul la spital.

Iată numele victimelor rănite în urma exploziei:

Zaim Laurențiu Gabriel, Caplat Mihai, Condurache Pavel, Crăciun Marian, dar și o personă decedată, precum și cea de-a cincea victimă rănită ușor care a refuzat transportul la spital.

L.M.

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Nimeni nu spune nimic. Nimeni nu face nimic. Este bataie de joc ce se întâmplă în la Rompetrol. Salarii ne negociate de anul trecut din noiembrie. Se tot amâna negocierile. Cine îndrăznește sa deschidă gura ca este ceva în ne regula i se spune ca așteaptă alții la poarta. Oamenii au familii, au copii, pe este frica sa vorbească, sa nu își piardă locul de munca. Toti cred ca te îmbogățești la rompetrol. La rompetrol se ia 3600-3800-4000 de lei. Depinde de luni, si de orele lucrate. Este un salariu de nimic. O mizerie de salariu pentru o rafinărie. Intri la munca și nu știi dacă mai pleci. Oamenilor le este teama sa faca greva . Sunt fricoși. Aparate de masurare a gazelor are fiecare angajat. Nimeni nu il porbeste pe eu ca țiuie permanent. S-au scos toate sporurile. Pentru ca nu sunt gaze. Când se vine de la mediu sa se masoare gazele , sunt duși la ieșirea din combinat spre balta dinspre corbu unde nu este nici o instalație. Acolo se măsoară gazele. Ni s-a spus clar ca nu se vor baga sporurile de risc, pentru ca trebuie sa plătească si mai mult bani la mediu. Rușine sa va fie . Lucrezi în combinat , intri la munca , dar numai stii daca iesi, exact cum sa întâmplat cu , colegii noștri. Si vine sfârșitul lunii și vezi ca iei 3800 de lei. Negocierea salariala, trebuia sa aibă loc anul trecut în noiembrie. Se tot amânat de anul trecut. Cine îndrăznește sa spună ceva de negocieri, este amenințat indirect.. ” vezi ca au nevoie de oameni și la vagoane ” . Este inadmisibil ce se întâmplă acolo. Mergeți și faceți teste de gaze. Băgați sporurile înapoi. Nu se lucrează în farmacie acolo, se lucrează în rafinărie. Pentru 3800 de lei, iti riști viata zi de zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.