Prefectul Iordan: Nu a fost înregistrat niciun deces, 23 de persoane sunt internate în spitalele din Tulcea şi Constanţa

0
405
Imagine cu rol ilustrativ

Judeţul Tulcea nu a înregistrat niciun deces din cauza COVID-19! Peste 20 de persoane sunt încă internate în spitalele din judeţele Tulcea şi Constanţa, iar 12 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate. În cadrul şedinţei de joi a Grupului de Conducere al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea s-au discutat rezultatele acţiunilor legate de coronavirus din ultimele 24 de ore.

“Până la data de 23.04.2020 la nivelul judeţului Tulcea, sunt înregistrate 478 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, în creştere faţă de ziua precedentă când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 18 persoane si au intrat un număr de 21 persoane. Până la data de 23 aprilie 2020 au ieşit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 3802 de persoane”, susţin reprezentanţii Prefecturii din Tulcea.

De asemenea, în carantină se află un număr de 104 persoane, iar până joi au ieşit din perioada de carantină 420 persoane. Numărul total de paturi din centrele de carantină este de 426, din care disponibile 281.

De asemenea, până la această dată au fost testate 620 de persoane, 73 persoane fiind testate miercuri, 22 aprilie. Dintre cele 620 de persoane testate până în prezent au fost confirmate 35 persoane, fiind internate pentru tratament.”Nu a fost înregistrat niciun deces, 23 de persoane sunt încă internate în spitalele din judeţele Tulcea şi Constanţa iar 12 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate“, a anunţat prefectul Tulcei, Alexandru Cristian Iordan.

În ceea ce priveşte bilanţul acţiunilor de monitorizare şi control privind respectarea condiţiilor de autoizolare în conformitate cu legislaţia în vigoare, la nivelul judeţului Tulcea, pana în data de astăzi 22 aprilie 2020 s-au efectuat controale la 423 locuinte, din care la 392 locuinţe de către lucrători ai Poliţiei şi la 31 de locuinţe de către lucrători ai Jandarmeriei fiind verificate în total 630 persoane, dintre acestea 523 de către lucrători ai Poliţiei şi 107 de către lucrători ai Jandarmeriei.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Politie Tulcea, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine şi siguranţă publică, acţionează permanent în teren atât pentru asigurarea respectării restricţiilor de circulaţie impuse prin Ordonanţele Militare cât şi pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii.

În urma efectuării acestor acţiuni privind respectarea prevederilor din Ordonanţele Militare emise de Guvernul României a reieşit faptul că nu toate persoanele au respectat condiţiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 60 de sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri 22.04.2020, 41 sancţiuni contravenţionale de către lucrători ai Poliţiei şi 19 sancţiuni contravenţionale de către lucrători ai Jandarmeriei în valoare totală de 162.800 lei, din care 112.800 lei aplicate de poliţişti si 50.000 lei sanctiuni aplicate de Jandarmerie. Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat un număr de 3.239 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 9.110.664 lei.

“Vă rugăm să nu uitaţi de 0800800358 – linia verde la care puteţi primi informaţii despre situaţiile legate de COVID-19. Programul de funcţionare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 si 23:00. Tulcenii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă!Pentru corecta informare a populaţiei vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi comunicate de presă locale ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei”, au anunţat reprezentanţii Istituţiei Prefectului din Tulcea.

În ceea ce privește situația actualizată legată de COVID-19, la nivelul județului Constanța, bilanțul este următorul: 117 persoane vindecate, 401 persoane carantinate, respectiv 588 de persoane aflate în izolare la domiciliu.

Constanța, până în acest moment, are 222 de cazuri confirmate.Ceea ce este interesant este faptul că județul Constanța prezintă cel mai mare grad de vindecare, numărul persoanelor vindecate ajungând la 139, potrivit ultimelor cifre. De asemenea, numărul persoanelor ce au pierdut lupta cu virusul este 10.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.