Prefectul judeţului Constanţa: “Zilnic se realizează o analiză de risc de către DSP. În funcție de rezultat se poate decide oricând carantinarea orașului”

0
901
Silviu Coșa, prefectul Constanței

Municipiul Constanța riscă să fie carantinat, iar asta pentru că rata de incidență la mia de locuitori a ajuns la 7.52, iar la nivelul județului Constanța la 5.07, ceea ce înseamnă o creștere și a noilor cazuri de COVID-19.

De la ultima comunicare a Grupului de Comunicare Strategică, în județul Constanța au fost înregistrate 459 de noi cazuri de infectare cu virusul Sars-Cov-2, iar 63 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În aceste condiţii tot mai mulţi constănţeni se întreabă dacă municipiul va intra în carantină sau nu. Potrivit prefectului judeţului Constanţa, Silviu Coşa, momentan nu s-a luat o astfel de decizie, însă în fiecare zi se fac analize de risc, deci în orice moment se poate lua în considerare carantinarea oraşului.

”Zilnic se realizează o analiză de risc de către Direcția de Sănătate Publică, aceasta luand în calcul pe lângă rata incidenței în ultimele 14 zile și alte elemente cum ar fi ponderea populatiei cu vârsta de peste 65 de ani în total populație, gradul de dotare cu unități sanitare, numărul paturilor covid libere și așa mai departe. În funcție de rezultatul acestei analize se poate decide oricând carantinarea orașului. Pentru astăzi am dispus măsurile de menţionate anterior. Marea parte a populației respectă regulile și restricțiile, cu toate că este dificil, şi ar fi de dorit să nu îi pedepsim pentru cei câțiva care încă nu au înțeles că trebuie să aibă grijă de sănătatea lor, dar să fie responsabil și pentru sănătatea celorlalți”, a precizat Silviu Coşa.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.