Prefectura Constanța vrea să anuleze două autorizații emise de Primăria Costinești

3
1213
Primăria Costinești. FOTO Focus Press

Joi, 9 decembrie a.c., Instituția Prefectului – Județul Constanța a înregistrat un nou dosar pe rolul Tribunalului Constanța pentru anularea unei autorizații emise de Primăria Costinești.

În luna octombrie a.c., Prefectura a solicitat Tribunalului Constanța, în baza tutelei administrative, anularea autorizației numărul 50/19.05.2021 emise de Primăria Costinești. Pârâți în dosar sunt primarul comunei Costinești, Dumitru Jeanu, și Marilena Lupu. Primul termen a fost stabilit de instanță pentru data de 1 februarie 2022.

Joi, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Silviu Coșa, a mai cerut anularea unei autorizații, numărul 176/22.12.2020, emise de administrația locală din Costinești.

Pârâți sunt primarul comunei, Mihaela Mânicuță, Guoling Huang și Yihui Zhang. În acest dosarul nu a fost, încă, stabilit primul termen de judecată.

Prefectul a apelat tot la tutela administrativă de care beneficiază. Reprezentatul Guvernului în teritoriu are dreptul constituţional de a sesiza instanţa de contencios administrativ competentă, în vederea verificării legalităţii actelor administrative emise de către autorităţile administraţiei publice locale.

V.I.

3 COMENTARII

  1. Să înțeleg că noul primar al comunei Costinești a încălcat legea prin eliberarea celor două autorizații de construcție pe care prefectura vrea sa le anuleze? Să înțeleg că deja este mânjit s-au nu cunoaște legea in vederea construcțiilor? Lasă de dorit acest primar oricum incapabil de orice că și primar.Era de așteptat să nu facă față corupției.Ne așteptăm că în acești patru ani (dacă-i mai apuca că și primar), sa nu ne trezim cu ditamai vila că și locuință privata.Pana la vârsta asta și funcția de primar nu a fost în stare să aibă o carte de munca și o casă proprietate a să.A locuit și locuiește la mama soacra deasupra unui spatiu comercial din care trăia că și sursa de venit.Nu au avut costinestenii pe cine să pună în locul fostului primar,crezând totuși în sloganul sau și tinerețea sa că ar putea mișca un pic din loc Costineștiul.Dar s-au înșelat că și acest primar trăiește în mijlocul hienelor ,mafiei și este condus de sora sa,cumnatul sau vreo doi ,trei consilieri de-ai lui mai smecherasi și de un scriitor care-i tine isonul in orice apariție în spațiul public.Nu ne mai facem bine !

  2. In situația de față suntem precum alba neagra între Primăria Costinești și Prefectura județului Constanțaum .Cum sa nu se linga pe degete consilierul personal și administratorul comunei Costinești împreună cu primarul dacă așa s-a pomenit în administrația publică .Nu s-a schimbat nimic până acum în comuna din cauza acestor incapabili pusi doar pe japca.Luati la întrebări toți funcționarii care ocupa compartimente precum urbanism,contabilitate,juridic .Peste tot se vor găsi ilegalități ascunse sub preș.

  3. Sunt foarte dezamăgită de acest primar pe care l-am votat pentru un Costinești curat și prosper.Nu a făcut mai nimic până acum inafara de Antifrauda pe care a adus-o in Costinești la consăteniilui. Faptul că apare la majoritatea televiziunilor pe banii noștri și finanțează echipa de sport nu-i da credibilitate pentru viitor.Cum da puțin de greu apelează la Hapurnea să-l scoată din necaz.Costinestenii sunt nemulțumiți și dezamăgiți de acest primar doar cu numele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.