Sentință definitivă: Primăria Constanța trebuie să plătească despăgubiri de peste un milion de lei pentru retrocedarea din zona Tom-Carrefour

0
4816

Tribunalul Constanța a respins definitiv apelul declarat de Primăria Constanța, în dosarul civil intentat de Zoea Rădulescu, femeia care a obținut drept de proprietate pe un teren de 19 hectare, la ieșire din Constanța spre Ovidiu, zona Tom-Carrefour, pe malul lacului, acolo unde, în acest moment, se află pasajul rutier. Primăria trebuie să-i achite femeii peste un milion de lei.

Trecând peste detaliile privind modul de dobândire a dreptului de proprietate, pe rolul Tribunalului Civil a fost înregistrat, în 2020, un dosar având ca obiect „obligația de a face”, dosar în care Zoea Rădulescu a cerut obligarea Primăriei Constanța să-și asume plata unei sume mari de bani, de 1.023.611,42 lei (echivalentul a 240.465 euro) cu titlu de despăgubiri, în baza legii 255 din 2010, privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local. Mai exact, pentru realizarea pasajului subteran din zona hypermarketurilor.

Astfel, pe data de 19 mai a.c., Tribunalul Constanța – instanța de fond –  a admis acțiunea, urmând ca Primăria Constanța să îşi dea consimţământul în vederea eliberării, de către CEC Bank – Sucursala Constanţa, a sumei de 1.023.611,42 lei, reprezentând despăgubirile respective.

Sentința civilă nu a fost definitivă și a fost atacată cu apel, care a fost judecat în luna noiembrie a acestui an. Rămasă în pronunțare, instanța s-a pronunțat marți, 7 decembrie, în defavoarea Primăriei Constanța, cea care a declarat apel împotriva hotărârii instanței de fond.

Judecătorii au respins apelul ca nefondat, decizia este definitivă, iar acum primăria va trebui să plătească despăgubirile solicitate, precizate mai sus, către reclamanta Zoea Rădulescu.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.