Premierul a explicat cum s-a luat decizia de interzicere a circulației pe timpul nopții cu o oră mai devreme

0
287

Premierul Florin Cîțu a spus, miercuri, într-o conferință de presă, cum a luat decizia ca circulația fără motive întemeiate să fie interzisă după ora 22:00 în starea de alertă, cu o oră mai devreme față de deciziile de până acum.

Cîțu a mai spus că aceste măsuri sunt introduse acum pentru că „nu toată lumea a înțeles” să respecte regulile de prevenire a îmbolnăvirii după relaxările din iarnă.

Prima oară ne-am uitat la ce fac celelalte țări și una din primele măsuri pe care toate țările le iau este aceea de a reduce timpul de circulație pe durata nopții. Este o măsură care a funcționat și am pregătit un sumar al acestei măsuri, să vedeți cum arată în alte țări. România este printre cele mai permisive, sunt țări dezvoltate unde după ora 6 seara nu se mai poate circula. Este o măsură care are succes și în România. Vom vedea cum va evolua, dar eu zic că diferența față de data trecută, când am introdus această măsură o fac dozele de vaccin. Am început o campanie de vaccinare de succes, în martie vom vaccina aproape un milion de români, în aprilie mergem la două milioane în plus. Va ajuta în paralel cu aceste reguli”, a spus premierul. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.