Premierul Ludovic Orban, prezent la exercițiul militar româno-american de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

0
162
Exercițiul comun româno-american RAPID FALCON. FOTO FOCUS PRESS

În prezența prim ministrului Ludovic Orban, a ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a debutat exercițiul comun româno-american RAPID FALCON. Evenimentul are loc în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu și în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „Gl.bg. Ion Bungescu” de la Capu Midia.

Ca și forțe armate participă unități de artilerie aparținând Statului Major al Forțelor Terestre și Forțelor Terestre ale Statelor Unite din Europa.

Toate aceste investiții în apărare se fac pentru apărarea țării. Militarii noștri au nevoie de echipamente moderne. Tara noastră va continua parteneriatul strategic cu SUA. Le mulțumesc tuturor militarilor pentru efortul pe care l-au depus. Ne dorim ca investiții de calibrul sistemelor prezente aici să poată fi derulate în condiții cât mai bune, în continuare, pentru Armata Română și siguranță României. Toate aceste investiții se fac pentru Armata noastră. Și militarii nostri au nevoie de echipamente moderne și de condiții corespunzătoare. Doresc să subliniez importanța deosebită pe care România o acordă parteneriatului cu SUA. Un parteneriat esențial pentru îndeplinirea obiectivelor strategice ale României. Mulțumesc tuturor militarilor romani și americani s-au implicat în acest exercițiu. Interoperabilitatea este similara încrederii, se câștigă foarte greu, dar se poate pierde foarte repede“, a declarat Ludovic Orban.

Ambasadorul SUA a subliniat și el relația dintre cele două țări.

„Legăturile dintre țările noastre vor continua să se întărească. SUA va continua să susțină România să se poată oricând apăra și să poată apăra regiunea Mării Negre. SUA va ajuta România să construiască un nou reactor la Centrală Nucleară de la Cernavodă. După ce acest proiect va fi finalizat, România va deveni cel mai important producător și exportator de energie. România va deveni, cu siguranță, liderul acestei regiuni și cu sprijinul nostru. Acest an este anul renașterii României. România nu are un prieten mai bun decât SUA“, a declarat Adrian Zuckerman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.