Preotul Banu și Arhiepiscopia Tomisului sprijină o familie cu trei copii rămasă fără casă. Sofia Vicoveanca și Corala Armonia, concert caritabil în Parcul Tăbăcărie

0
1090

O familie cu trei copii a rămas fără casă, în urma unui incendiu. Arhiepiscopia Tomisului, Biserica Sf. Mina și ASCOR vin în întâmpinarea lor printr-un concert caritabil. Evenimentul cultural-caritabil “Din Bucovina până la Tomis” va avea loc la Biserica din Parcul Tăbăcărie. Astfel, la inițiativa Înalt Prea Sfințitul (IPS) Teodosie, joi, 27 august, ora 18:00, îndrăgita Sofia Vicoveanca și Corala Armonia îi vor încânta pe constănțeni.

Dorim să sprijinim prin acest concert o familie cu trei copii cărora le-a ars casa. Arhiepiscopia Tomisului, ASCOR Constanța, Radio Dobrogea, Zip Escort, sunt partenerii noștri în acest demers cultural-caritabil. Evenimentul se va desfășura ca și anul trecut în Parcul Tăbăcărie, lângă Biserica de lemn. De asemenea, vă facem cunoscut faptul că vor fi luate măsuri de protecție speciale, datorită crizei sanitare ce o trecem. Purtarea măștii medicale este obligatorie și vă rugăm să urmați indicațiile voluntarilor noștri. Vă mulțumesc pentru înțelegere și vă așteptăm!“, anunță Claudiu Banu, preotul paroh al Bisericii Sf. Mina din Constanța.

Familia care a rămas fără casă din cauza incendiului este din satul Strunga. “Concertul are dublu caracter, cultural și caritabil, la inițiativa Înalt Prea Sfințitului Teodosie. Noi am făcut și în anii trecuți astfel de concerte caritabile. Anul acesta, la recomandarea partenerilor ASCOR Constanța, avem o familie căruia i s-a găsit o casă. Se va cumpăra această casă și va fi amenajată. Asta ne propunem prin acest concert. Este foarte important aspectul cultural. Doamna Sofia Vicoveanca este o legendă pentru folclorul românesc și va interpreta un concert de folclor alături de Corala Armonia. Familia pe care vrem să o ajutăm este din satul Strunga. Au avut o casă, dar a ars și nu se mai putea locui în acea casă. S-a găsit varianta de a se cumpăra o altă casă și scopul nostru este acela de a putea realiza acest lucru. Așteptăm constănțenii la evenimentul cultural-caritabil și să respecte toate măsurile speciale care se vor lua din cauza pandemiei, distanțarea fizică și sfaturile voluntarilor“, a declarat, pentru Focus Press, preotul paroh Claudiu Banu.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.