Dr. Daniela Mănac: “Menopauza nu reprezintă un motiv să te oprești din a iubi și de a te bucura de viață”

0
282

Menopauza este un fenomen fiziologic normal și natural, care apare la femei după o anumită vârstă, ce poate fi influențată de diverși factori, și nu trebuie privită ca o afecțiune. Menopauza debutează cu simptome specifice, se instalează în timp și reprezintă oprirea fluxului menstrual.  Diagnosticul de menopauză se pune după 12 luni de amenoree, adică dacă menstrele lipsesc timp de un an. Simptomele specifice menopauzei sunt provocate de modificarea cantității de estrogen și progesteron, produse de organism. Intensitatea și tipul acestora variază de la o femeie la alta.

Medicul de familie împreună cu medicul ginecolog și medicul endocrinolog vă pot ajuta în combaterea simptomelor menopauzei.

“Odată cu instalarea perimenopauzei / menopauzei oasele pot suferi demineralizare. Întreabă unul dintre specialiștii de mai sus când ar trebui să efectuezi Osteodensitometria ( investigația DEXA). Crește frecvența apariției cancerului de sân, astfel încât, dacă nu ai urmat screening-ul de cancer de sân ( de la 35-40 de ani), întreabă-ți medicul de familie sau medicul ginecolog unde poți efectua mamografie sau ecografie mamară. De asemenea, poate crește frecvența apariției afecțiunilor cardio-vasculare. În vederea reducerii acestora, o contribuție favorabilă o au: alimentația echilibrată, mișcarea, consumarea alcoolului în cantități reduse și reducerea sau renunțarea la fumat. Menopauza nu reprezintă un motiv să te oprești din a iubi și de a te bucura de viață“, susține dr. Daniela Mănac, medic Obstetrică-Ginecologie.

Viața nu se termină la MenopauzăMenopauza este perioada în care femeia adultă pășește în jurul vârstei de 45-53 de…

Publicată de Dr .Mănac Daniela Obstetrică-Ginecologie pe Vineri, 14 august 2020

Pentru combaterea simptomelor menopauzei există soluții. Spre exemplu, terapia de substituție hormonală sau cu fitoesteogeni vă pot ajuta să vă continuați viața cu același entuziasm, conform medicului Mănac.

Pentru menținerea sănătății oaselor, se recomandă, sub supravegherea specialistului, suplimentarea dietei cu Calciu și Vitamina D, în doze variabile, în funcție de necesarul fiecărei paciente.

Singura opreliște în a deveni ce vrem să devenim, suntem noiViața e după unii, sec, o socoteală, un șir de numere;…

Publicată de Dr .Mănac Daniela Obstetrică-Ginecologie pe Luni, 24 august 2020

Nu uita să îți întrebi medicul ginecolog despre ce soluții există în cazul tău – pentru că fiecare pacientă e unică. Sunt aici să te ajut, dar lucrăm în echipă“, a conchis medicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.