Preotul Banu: “Va trece și Crăciunul, dar foamea nu va ține cont de asta. Vă invit să hrănim în ianuarie bătrâni, copii, semeni ca noi, care au nevoie de hrană”

0
128

Preotul Claudiu Banu, parohul Bisericii Sf. Mare Mucenic Mica din Constanța, invită enoriașii la un nou proiect umanitar, un proiect dedicat familiilor aflate în sărăcie și persoanelor vârstnice din mediul rural. Denumit sugestiv” FOAMEA NU ARE SĂRBĂTOARE”, acest proiect își propune să colecteze și să livreze la 1000 de familii greu încercate colete alimentare.

Despre ce este vorba?

Facem o colectă de alimente neperisabile(conserve carne, pește, legume și fructe, pateuri, ulei, zahăr, făină, mălai, paste făinoase, bulion, suc de roșii, etc.).

Colecta se va face în patru locații:

Biserica Sfântul Mare Mucenic Mina din Parc Tăbăcărie.
Așezământul filantropic Sfântul Cuvios Arsenie din Techirghiol.
Restaurant Dorna din Mamaia.
Complex Marea Neagră din Eforie Nord.

Data start colectă pentru campanie- 27 decembrie 2021.
Data finalizare colectă campanie- 24 ianuarie 2022.
Data pregătirii celor 1000 de colecte alimentare- 25, 26 ianuarie 2022.
Distribuirea către miile de beneficiari din cele 21 de localități a darurilor- 27, 28 și 29 ianuarie 2022.

Cum te poți implica?

Poți veni ca voluntar în pregătirea și distribuirea darurilor alimentare în zilele 25-29 ianuarie 2022. Poți dona în cele patru locuri de colectare produsele alimentare neperisabile menționate mai sus, în perioada 27 decembrie 2021-24 ianuarie 2022.

Poți dona în cont,
Parohia Sfântul Mare Mucenic Mina din Parc Tăbăcărie,
Banca Românească
RO31 BRMA 0140 0141 0230 0000

Localitățile vizate în acest proiect sunt:


Almalău, Bugeac, Ostrov, Galița, Gârlița, Esechioi, Canlia, Coslugea, Izvoarele, Satu Nou, Lipnița, Cuiugiuc, Carvăn, Goruni, Făurei, Dobromir, Dobromir din deal, Lespezi, Pădureni, Văleni și Cetatea.

Va trece și Crăciunul anul acesta, dar foamea nu va ține cont de asta, deci vă invit să hrănim în ianuarie bătrâni, copii, semeni ca noi care au nevoie de hrană, fără de care nu poate nimeni exista. Deci vă invit să fim buni și darnici, nu doar de Crăciun, ci mai ales după, când marea majoritate uităm că semenii noștri au nevoie de noi, de ajutorul nostru al tuturor. Vă aștept și știu că și de data aceasta, împreună, vom muta munții și mii de suflete nu vor suferi de foame în plină iarnă. Proiectul umanitar se derulează cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Vă îmbrățișez cu drag și dor, fratele vostru, părintele Banu Claudiu”, susține coordonatorul proiectului. Orice detaliu privind proiectul îl puteți afla sunând la 0723999296. 

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.