Preotul Eugen Tănăsescu, despre vaccinul împotriva COVID-19: “Nu vom sprijini campania de vaccinare, deși suntem de acord cu principiul de vaccinare. Nu avem pregătirea necesară”

1
3369
Preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului
Preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului

Patriarhia Română salută vestea bună a apariției vaccinului care ar putea diminua și stopa actuala pandemie, însă „​Biserica nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical”. Patriarhia Română sbliniază că „prețuiește știința medicală și multele beneficii ale acesteia”. Arhiepiscopia Tomisului susține că există o serie de întrebări despre acest vaccin, pe care autoritățile ar trebui să le lămurească.

Nu vom sprijini campania de vaccinare, deși suntem de acord cu principiul de vaccinare. Mai întâi, nu avem pregătirea necesară pentru a recomanda un produs atât de complex din punct de vedere medical, neavând pregătirea necesară pentru a cunoaște ce recomandăm. Apoi, există o serie de întrebări nelămurite despre acest vaccin, pe care autoritățile ar trebui să le lămurească. Chiar și oficialii spun că se mai așteaptă date despre eficiența vaccinului. Nu în ultimul rând, nu există un singur vaccin. Am înțeles că vor fi mai multe vaccinuri, produse de diferite companii. A recomanda doar un vaccin înseamnă a le defavoriza pe altele, iar Biserica nu are parteneriat comercial cu o anume firmă și nici nu ne dorim un astfel de parteneriat, să se înțeleagă bine“, a declarat, pentru Focus Press, preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Alexandra VASILE

1 COMENTARIU

  1. D-le Tanasescu demersurile crestine l-e accept, l-e sustin si militez pt ele . Sunt botezat romano-catolic si nadajduiesc sa merg la domnul cu aceasta credinta . Ca un “flamand “de istoria religiilor cunosc religia ortodoxa mai putin ca dvs dar foarte bine , mult mai bine decat cei ce se identifica cu ea . In ultimul timp asist la anumite luari de pozitie a I P S Teodosie cu privire la biserica catolica (l-e stiti)si nu , nu i-mi vine a crede asa ceva . Ma abtin in a face deliberari , dar prea plecat va rog definiti dvs cum se traduc aceste pozitii ? Este posibil sa nu-mi raspundeti ca este o caracteristica in situatiile fara raspuns , situatie in care ve-ti avea replica mea pe care o meritati ! va multumesc ,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.