Preotul Tănăsescu: “Când expui 60% din populație la infectare, cu o cârpă neconformă, vii și repeți obsesiv că n-ai voie să mergi la o slujbă undeva în pădure”

0
4829

Vâlva stârnită de pelerinajul la Mănăstirea Sfântul Apostol Andrei a fost comentată în fel şi chip: se vorbeşte despre încălcarea legii, despre un viitor dosar penal întocmit pe numele lui IPS Teodosie pentru zădărnicirea combaterii bolilor – pe de o parte, iar de cealaltă parte, despre libertatea de a decide, despre credinţă şi despre măsuri prea aspre.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu a comentat, la rândul său, situaţia: “Nu-l scoateți vinovat pe IPS Teodosie, pentru că niște cinici v-au dat cârpe de doi lei, de s-au umplut spitalele. Au apărut retorii care se agită irațional că “ce alegi, Peștera sau ATI?” și că IPS Teodosie incită la nerespectarea legii. Le atrag atenția că-s orbi și surzi. Credincioșii au fost purtați prin frig, ploaie, soare, după hatârul guvernanților, că vezi Doamne, e pericol la Biserică. Asta în vreme ce n-au fost probleme cu înghesuiala de prin metrou, mall-uri sau alte temple ale comerțului. În vremea asta, nimeni nu răspunde că 60%din măștile puse “spre protecție” au fost niște cârpe. A trecut virusul prin ele ca deciziile guvernanților prin birouri, fără nici o opreliște. Dar important e să supraveghem credincioșii cu elicoptere. Filtrele poliției sunt mai ceva ca măștile. Nu Biserica a umplut spitalele, ci colcăiala de interese enorme pe niște cârpe, numite măști. Pe care au tupeul să le și redenumească “acoperitoare faciale” doar ca să-și acopere, juridic, șmenul. În rest, vă lasă să le cumpărați ca păcăliții, că tot nu vă protejează. Când expui 60% din populație la infectare, cu o cârpă neconformă, când transportul în comun e prima cale de transmitere a virusului și poți merge oriunde pe proprie răspundere, vii și repeți obsesiv că n-ai voie să mergi la o slujbă undeva în pădure… Statul practică prea mult dubla măsură”.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.