Președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, nu scapă, încă, de fostul senator Rece și plângerile penale ale acestuia

0
2573
Horia Teodorescu, preşedinte CJ Tulcea

Războiul dintre președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, și firma unui fost senator, actualmente afacerist cu activități în domeniul agricol, continuă în instanță. Au trecut câțiva ani de la declanșarea acestei serii de litigii.

Împotriva șefului CJ Tulcea s-au depus mai multe plângeri la Parchet, acesta fiind acuzat, printre altele, că dorește falimentarea unei societăți cu activități în Delta Dunării, SC Agrodelta Sireasa SA, fostă societate cu capital de stat, sau că vrea să deposedeze această firmă de patrimoniul său, ce constă în mai multe hectare de teren.

Societatea în cauză este controlată, în momentul de față, de afaceristul Traian Rece, fost senator, el fiind reclamantul președintelui Consiliului Județean Tulcea.

Procurorii au respins acuzațiile făcute de către reprezentanții societății Agrodelta Sireasa și, implicit, ale lui Traian Rece, cu privire la faptele descrise în plângerea depusă împotriva lui Horia Teodorescu, și au emis o ordonanță favorabilă celui din urmă, însă lucrurile nu s-a terminat așa. Reclamantul a formulat plângere împotriva ordonanței procurorului de netrimitere în judecată, iar aceasta se află încă pe rolul Tribunalului Constanța, pe fond.

De la ce a pornit războiul

Așa cum scria presa tulceană în urmă cu câțiva ani, totul se învârte în jurul unor terenuri pe care CJ Tulcea le-a concesionat pe o perioadă de 20 de ani.

Doar că, în 2018, CJ Tulcea a făcut demersuri în vederea obținerii de fonduri pentru reabilitarea Drumului Județean 222N, acesta fiind singurul drum care face legătura pe uscat cu unele sate din Deltă. Deși drumul județean a fost degradat și a ajuns în ultimul hal din cauza inundațiilor, Traian Rece de la Agrodelta Sireasa a fost cel care a blocat proiectul, întrucât, susține el, digurile de protecție îi aparțin, asta deși proprietarul terenurilor și, implicit, al digurilor este CJ Tulcea, iar în documentul de privatizare prin care Traian Rece a achiziționat mai bine de 60 de procente din capitalul social total al societăţii Agrodelta Sireasa se preciza faptul că, în calitate de cumpărător al acțiunilor, nu cumpără și terenurile.

Sorin Grindeanu și Sevil Shaideh nu sunt străini de situție

Traian Rece declara, în luna martie 2018, când premier al României era, pentru puțin timp, social-democratul Sorin Grindeanu, iar constănțeanca  Sevil Shaideh ocupa funcția de vice-premier, că s-au făcut unele falsuri în acte pentru ca un drum comunal să devină drum județean, astfel încât să intre în administrarea Consiliului Județean Tulcea.

Domnule, nu Rece a blocat vreun ban. Agrodelta Sireasa, constatând că s-au făcut niște falsuri de către fostul prim-ministru Sorin Grindeanu împreună cu doamna Sevil Shaideh, a sesizat Guvernul României pentru desființarea Hotărârilor de Guvern 1360 și 185. Oamenii, ce-au făcut? Au desființat DC 1 (drum comunal) și l-au transformat, prin acte false, în DJ (drum județean), ca să se piardă identitatea.

DC1 este construit pe proprietatea Agrodeltei Sireasa și avem recunoașterea Consiliului Județean, prin care ei au spus că digul este proprietatea noastră. Ce să spun? Că Ceatalchioi este prima primărie executată pe Programul Sapard pentru furturile pe care le-a făcut pe proprietatea Agrodelta Sireasa, adică pe dig? Deci 14 avocați, am avut trei întâlniri cu ministrul Nica și cel de la Fonduri Europene, care au constatat că Agrodelta Sireasa este proprietară pe 100 km de diguri și pe 13.000 ha de teren în Delta Dunării.

Deci, nu Rece a blocat, a blocat ministrul cu toți avocații. Iar la ora actuală sunt sesizat de 170 de organisme din Europa, de DAF, de OLAF și toți membrii din tot felul de comitete și comiții. Prin urmare, actele pe care le-am depus noi sunt grăitoare, or Consiliul Județean nu a venit cu niciun act de proprietate. Am toate hârtiile necesare. Dacă tu te duci la Cartea Funciară și împarți 100 km din digul lui Rece în 64 de cărți funciare, fără să ne aduci la cunoștință, cine este infractor? Pentru că la Cartea Funciară îți cere actul de proprietate, or o Hotărâre de Consiliu Județean nu înseamnă act de proprietate.

Avem un camion de acte despre cum au fost construite de către Agrodelta Sireasa aceste diguri. Sunt numai minciuni. Ca să transforme DC1, care era pe digul meu, în DJ, trebuia neapărat să-l lege de o stradă din municipiu, strada Bacului, cea care duce la bac. Au falsificat actele, au spus că strada aia care duce la bac o ia pe deasupra Dunării, aterizează pe partea cealaltă și se continuă până la Chilia. Practic, au făcut să dispară DC1, care era pe proprietatea lui Rece. Iar doamna Shaideh ne-a trimis adresă precum că a fost mințită de președintele Consiliului Județean și de actualul prefect. Am toate hârtiile. Cum adică, se duce acum Rece și blochează 1,2 miliarde de euro… Hai, domnule, să fim serioși!“,  declară cu toată convingerea Traian Rece, administratorul Agrodeltei Sireasa, citat de cotidianul Zig Zag.

Revnind în prezent, ajungem iar la Tribunalul Constanța unde, marți, 12 octombrie a.c., a avut loc ultimul termen privind judecarea plângerii NUP, când instanța a decis declinarea cauzei în favoarea Curții de Apel Constanța.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.